Nem tudom betenni a sokadjára sem kontaktlencsét. Ötletek?
rakd rá a mutatóujjadra a kontaktlencsét, a küzépső és a hüvelykujjaddal told le meg fel a szemhélyaidat, és helyezd rá a lencsét
én így szoktam
Nem az a para, hogy ott a szemésznél kell betenned?
Én kaptam egy próbalencsét, amit hazavihettem, és otthon tehettem be magamnak, sokkal jobb volt, mint a szemészeten szenvedni vele (ott nekem sem sikerült volna betennem). Nálad nincs erre lehetőség?
Kérdező: Ne stresszelj rá sikerülni fog. Nekem se ment mindjárt elsőre. Én jobb kezese vagyok, szóval úgy fogom írni, ha te bal kezes vagy, akkor mindent a fordíva.
Jobb kéz: - középső ujjal lehuzod alul a bőrt, és egy kicsit behajlítod az ujjad, mintha derékszögbe lenne. (remélem érthető, hogy mit szeretnék mondani, nem egyenesen kell állni az ujjnak)
- a mutató ujjra rakod rá a lencsét, amivel fogod majd behelyezni.
Bal kéz (én nem úgy csinálom, mint ahogy tanitják, mert mükrörmöm van, de szerintem egyszerübb, és feszesebb lesz a szemed): - a középső ujjal megfo oldalasan a szempillát, felhúzod, és felfélé kifeszíted. (eredetileg fentről kellen kifeszíteni a mutató és középső ujjal)
Amikor rakod be, akkor a szemed az orrodat nézze.
#4-es:
Addig nem viheted haza a próbalencsét, amíg nem tudod egyszer kivenni és betenni. Utána engednek már csak haza vele.
Érdekes, mert nekem 13 évig volt lencse a bal szememben.
Semmi gond nem volt vele soha, könnyen betettem és kivettem.
Aztán a jobb szemem is romlott, és kontaktlencsét szerettem volna.
Egyszerűen nem tudtam betenni,
ha sikerült is ,
mire kivettem tiszta vérben volt a szemem.
Annyit szenvedtem vele,
hogy inkább maradtam a szemüvegnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!