Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nem tudom betenni a sokadjára...

Nem tudom betenni a sokadjára sem kontaktlencsét. Ötletek?

Figyelt kérdés
A második hölgy akinél voltam kedvesebb volt mint az első, de 50 perc sikertelenség után mondta hogy hagyjuk abba mert ez így már a szememnek sem jó. És azt is mondta, hogy a szemem csukó reflexe erős de azt nem mondta hogy mit tegyek ez ellen, és azzal is “nyugtatott” hogy a harmadik alkalom után már nem szoktak jönni az emberek mert addigra mindenkinek sikerül és ha nekem akkora sem akkor javasolják az elhalasztását és jöjjek vissza később, de én már nagyon akartam ezt és szörnyű volt ez tőle hallani.

2021. okt. 25. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

rakd rá a mutatóujjadra a kontaktlencsét, a küzépső és a hüvelykujjaddal told le meg fel a szemhélyaidat, és helyezd rá a lencsét

én így szoktam

2021. okt. 25. 18:21
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
bocs, azt kifelejtettem hogy a középső ujjat azzal a kezeddel ahol a lencse is van, a hüvelykujj másik kéz
2021. okt. 25. 18:23
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
A felso szempillaidat alulrol, a szemed felol nyomd fel, ezaltal tartsd nyitva a szemed az ujjad, kezed segitsegevel. Amig a szemhejamat birizgaltam, addig nekem is allandoan osszecsukodott. De mikor mar alulrol a szempillaimnal fogva tartottam nyitva a szememet, ugy mar sikerult. Aztan mar ugy megszoktam, hogy most mar eleg csak nagyra nyitnom a szemem es kesz is. :)
2021. okt. 25. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Nem az a para, hogy ott a szemésznél kell betenned?

Én kaptam egy próbalencsét, amit hazavihettem, és otthon tehettem be magamnak, sokkal jobb volt, mint a szemészeten szenvedni vele (ott nekem sem sikerült volna betennem). Nálad nincs erre lehetőség?

2021. okt. 25. 18:26
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező: Ne stresszelj rá sikerülni fog. Nekem se ment mindjárt elsőre. Én jobb kezese vagyok, szóval úgy fogom írni, ha te bal kezes vagy, akkor mindent a fordíva.

Jobb kéz: - középső ujjal lehuzod alul a bőrt, és egy kicsit behajlítod az ujjad, mintha derékszögbe lenne. (remélem érthető, hogy mit szeretnék mondani, nem egyenesen kell állni az ujjnak)

- a mutató ujjra rakod rá a lencsét, amivel fogod majd behelyezni.

Bal kéz (én nem úgy csinálom, mint ahogy tanitják, mert mükrörmöm van, de szerintem egyszerübb, és feszesebb lesz a szemed): - a középső ujjal megfo oldalasan a szempillát, felhúzod, és felfélé kifeszíted. (eredetileg fentről kellen kifeszíteni a mutató és középső ujjal)

Amikor rakod be, akkor a szemed az orrodat nézze.

#4-es:

Addig nem viheted haza a próbalencsét, amíg nem tudod egyszer kivenni és betenni. Utána engednek már csak haza vele.

2021. okt. 25. 18:43
 6/8 anonim ***** válasza:
44%

Érdekes, mert nekem 13 évig volt lencse a bal szememben.

Semmi gond nem volt vele soha, könnyen betettem és kivettem.

Aztán a jobb szemem is romlott, és kontaktlencsét szerettem volna.

Egyszerűen nem tudtam betenni,

ha sikerült is ,

mire kivettem tiszta vérben volt a szemem.

Annyit szenvedtem vele,

hogy inkább maradtam a szemüvegnél.

2021. okt. 25. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát akkor LASIK vagy PRK
2021. okt. 26. 10:17
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
Nézz el valamelyik irányba és a fehér részre rakd a lencsét. Utána néz bele és mozgasd át a szemed, hogy kimenjen alóla a levegő. Óvatosan visszaengedheted a szemhéjakat.
2021. okt. 28. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!