Kéne neki szemüveg?
Egyik rokonom nem játszik bizonyos társasokat, mert nagyító nélkül nem lát közelre. Van, hogy a telefonján se látja, mi van kiírva és nekem adja, hogy fordítsak. Azt állítja, azért nem hord szemüveget, mert az gyengíti a szem izmait és csak rosszabb lesz tőle minden, de szerintem hiúságból teszi.
Már kezd idegesíteni, hogy egyre rosszabbul lát, mégse csinál semmit. Valahogy meg lehet győzni szerintetek?
Magyarázd elé neki, hogy az időskori távollátásnak semmi köze nincs a szemizmok erősségéhez. Azt a szemlencse rugalmasságának csökkenése okozza.
De lehet, hogy pénze nincs a rokonnak szemüvegre, esetleg anyagi segítséget is ajánlhatsz neki.
Ez a rokon velem él, nem akartam leírni kicsodám, hátha ebből valaki rájönne.
Annyi a lényeg, hogy annak ellenére, hogy van pénze (jól keres, nem spórol), vannak szemüveges emberek a családban (én, 2 nagyapám, egyik tesóm, a rokon húga , annak férje, egyik gyerekük...stb), szerintem valamiért azt gondolja, hogy ciki vagy, hogy ettől öreg lesz, vagy nem is tudom.
Nekem, mikor szemészetre mentem és mikor szemüvegem lett, nagyon ezt az "elsatnyulnak tőle az izmaid" dolgokat mondogatta.
Valahogy majd, ha lesz megint incidens és nem lesz ott más, megpróbálok vele megint beszélni erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!