Ilyen dioptriával lehet kontaklencsém?
38 éve vagyok szemüveges, kontaklencsét szeretnék, két optikában is voltam ez ügyben, mindkét helyen azt mondták, hogy nem ajánlják a kontaklencsét, mert nem fogok rendesen látni vele / le fog esni a szememről.Kiváncsi lennék tapasztalt kontaklencse viselők véleményére, esetleg akinek hosonló dioptriás szeme van.
Bal szem:+ 3.5 és + 2 cilinder, jobb szem: + 1.75 és + 2.5 cilinder
Nem a dioptria a gond, a cilinder miatt nem ajánlják.
Nekem kicsit rosszabb a szemem, a cilinder hasonló. Csináltattam kontaktlencsét, ki nem esett, de nem láttam vele rendesen.
10 éve én is lencsével éltem. 14 évig hasynáltam, semmi probléma nem volt vele. Tisytán kell tartani. Én lágz lencsét hordtam, nagz oxigén áteresztőt,
. Jól tapad, és biztonságos. Na az meg hülyeség, hogy nem lehet vele látni! (Nyomdában dolgoztam, a betűszedéshez is használtam.) Ez éves lencse és én a Tömő utcába jártam a Szemészeti klinikára. Nem tudom, most ott van e még lencse labor, vagy a Mária u.-ba kell menni. Már nem kell hordanom, mert szürkehályoggal műtöttek. Még úszáshoz is vannak nagyon jó minőségű lencsék. Csak nem az ofotértnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!