Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Meddig jó egy kontaktlencse?

Meddig jó egy kontaktlencse?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék kontkaktlencséket mivel már elegem lett a szemüvegből..Viszont azt nem tudom hogy meddig lehet hordani őket? Hany hónapig? Lehet rosszul tudom de elvileg vannak fél évesel,1évesek stb.Ha van ilyen én mindenképp 1éveset szeretnék.Az mennyibe kerülne?

2021. jún. 7. 16:48
 1/5 anonim ***** válasza:

A havi lencse a legelterjedtebb, annak az éves költsége folyadékkal együtt 25 000 Ft körül van.

A szem tipusától függ, melyik fajtát tudja hordani.

2021. jún. 7. 17:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Na meg gondolj a balesetekre is

Ha kifordul a szemedből, elhagyod, károsodik a havit könnyebb pótolni $

Tényleg a havi a legjobb! :)

2021. jún. 7. 17:08
 3/5 anonim válasza:
Én is havi kontaktlencsét használok, nagyjából 6 éve. Nekem egyébként sosem volt ilyen, mint amit az előző válaszoló írt, sose hagytam el, sose esett ki, de azért természetesen jó, ha van tartalék lencséd. Én mindig fél évre elegendő adagot rendelek alensáról, 15 ezer szokott lenni kb folyadékkal együtt. Van napi, 2 heti, havi, fél éves lencse, én ennyiről tudok. Az 1 évest már nem tartom túl higiénikusnak, gondolj bele, szakad, szöszös lesz, egy idő után szúr a havi is :D Van, hogy a havit 2 hónapig használom, el lehet ezzel játszadozni, így spórol is az ember vele :D
2021. jún. 20. 00:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Éves kontaktlencsém van,kemény,gázáteresztő. Tb támogatott komoly szembetegség/szemműtét után viselem. Volt tb támogatott,jelenleg méltányossági támogatással kapom. Ezt a típust polírozzák. Éves lencse szerintem csak ilyen létezik,rendelni,optikában vásárolni biztos nem lehet. Bár ki tudja...
2021. jún. 26. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Havi kontaktlencse a leggyakoribb, én 5 éve hordok lencsét. Kétszer fordult elő velem, hogy leejtettem, amikor be akartam rakni és nem találtam, tehát másikat kellett betennem, azért nem árt, ha van tartalék.

Havi lencsének a nevében is benne van, hogy havonta kell cserélni. Reggel beteszed, este (vagy amikor akarod) kiveszed, általában 12 óránál több ideig nem ajánlatos hordani, beáztatod, 30 nap múlva kidobod és előveszed az újat. Éjszakára ki kell venni. Egyszer előfordult, hogy nekem éjszaka bent maradt, a mai napig nem tudom hogy nem vettem észre, ha egyszer ilyen megtörténik, nem lesz baj, de alapvetően nem szabad aludni benne.

2021. jún. 30. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!