Mit tehetek kancsalság ellen? 16/F
Óvodás koromban vettem észre, hogy "kettőt látok" mindenből, akkor viszont még azt hittem, hogy az normális. A mai napra viszont egyre többen említik meg, hogy kancsal vagyok, ami eléggé zavar engem. Mármint nem az, hogy mondják, hanem az, hogy nem tudok látni térben, hiszen ha pl. most a telefont nézem, a mögötte lévő tárgyból (pl. tolltartóból) 2 fantomképet látok. Amikor nézek előre, oldalra, bárhova, látom 2 szélen az orromat is (megint fantomképet).
A látásommal nincs túl nagy baj, tisztán látok mindkettő szememmel távolra és közelre egyaránt. Szemészeten utoljára 5-6 éve voltam, akkor még nem kellett szemüveg.
Mit tanácsoltok? Mit lehet tenni kancsalság ellen? Menjek el szemészetre, vagy van valami itthoni módszer, amivel helyre lehet hozni?
A válaszokat előre köszönöm! :)
Annyi problémám lenne, hogy 18 év alatti vagyok még 1,5 évig, szóval a szemműtéttel várnom kell, de ha ez az egyetlen módja, akkor kénytelen vagyok.
Köszönöm a válaszokat! :)
Mindenféleképp érdeklődök iránta, gyorsan neten utánakeresve találtam azt, hogy ajánlott 18 felett, de ha lehet 16 évesen is, akkor annak örülök! :) Kérdés, hogy ilyenkor pandémia alatt végeznek-e szemműtétet.
Mindenesetre köszönöm mindenki válaszát! További szép estét!
"ha pl. most a telefont nézem, a mögötte lévő tárgyból (pl. tolltartóból) 2 fantomképet látok."
Ez szerintem így kell, hogy legyen, ha a telefonból (amire fókuszálsz) nem látsz kettőt, de lehet, hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!