Beszűkült látókör, csőlátás létezik?
Sokáig nem jöttem rá, mi lehet a baj velem, illetve nem is kerestem. Kiskoromban sokszor nekimentem dolgoknak, nem vettem észre ezt meg azt, de ez egészen mostanáig nem is foglkoztatott különösebben. Kapisgáltam már egy ideje, hogy valami nem stimmel, mikor simán elsétáltam emberek mellett stb., de igazából csak most jöttem rá, hogy sokkal kisebb a látóköröm más emberekénél. Nehéz ezt észrevenni, hiszen más fejébe nem láthatok be, viszont most már nagyon zavar. Ahogy utánanéztem, a teljes látómezőnk kb 180 fok, na ehhez képest én kb. 90 fokon túl semmit nem látok, élesen meg kb. ennek a fele. Nem tapasztaltam se javulást, se romlást, csak úgy van, és nem csak horizontálisan, vertikálisan is.
Létezik ennek a megállapítására valami vizsgálat, és a helyzet javítására valami kezelés? Vagy ilyesmivel hiába zaklatom az orvost? A tapasztalataitok érdkelnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!