Van fényre sötétedő szemüvegetek? Mik a tapasztalatok? Megbántátok?
Akkor is besötétedik, amikor egy normál lámpafényes helyiségbe bemész és nem látsz semmit emiatt. És az a védőréteg elég könnyen lekarcolódik, ahol mikrokarcolások lettek ott meg bemegy a fény.
Egyébként ha nagyon szeretnél vannak ilyen szemüvegre csattolhatós napszemüvegek, nekem az jobban bevált és mivel pont olyan alakja volt, mint a szemüvegemnek így nem látszott különösebben rajta.
Azt mondta nekem az optikus, hogy
1) UV fényre sötétedik
2) a mikrokarcok mentén nem lesz világosabb
Kedves kettes: sajnos számomra ez nem opció. Illetve teljesen világos maradt a próba lencse a lámpafényes teremben.
Köszönöm az eddigi beszámolókat.
Szeretem, nekem bevált. Mindig ilyet csinaltatok ha aktuális.
Nekem nagyon érzékeny a fényre a szemem, kis napfenyben is könnyezik.
Kocsiban nem sötétedik.
Nem tudom, hogy dioptriás szemüvegre van-e szükséged vagy sem?
Nekem nem kellett dioptria, de nekem SM miatt nagyon bántja a fény a szemem, és az optikus azt javasolta, hogy napszemüveg lencséből ajánlja, mert csak a természetes fényre sötétedik. Végül is nekem egy barnás, ombre hatású -tehát a lenti rész világosabb- vált be.
Persze nem tudom, hogy azóta (10 éve) mennyit változtak a fényre sötétedő lencsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!