Lehet-e kontaktlencsém? Kb.-1 vagy -1.5 a dioptriám. Ilyen fokúra lehet készíttetni?
Sziasztok, szeretnék k.lencsét csináltatni, de nem tudok sokat erről.
Kb. -1 vagy -1.5 a dioptriám.
Ilyen fokúra lehet készíttetni?
Ill. hogy megy ennek a vizsgálata?
Mindent írjatok le légyszi, amit csak tudni lehet róla, mert a neten kicsit kusza.
Kinek mi és hogyan vált be. (ill. hol és mennyiért vásárolta)
Az hátrány, ha nekem érzékenyebb a szemem?
Köszi szépen!!!!
Én 3éve hordok kontaktlencsét. És -3as a szemem, szóval -1,5-ös dioptriás lencse is létezik. Megbeszéltem az orvosommal, hogy szeretnék lencsét, először el kellett mennem "gyakorolni", hogy hogy teszem be-veszem ki, hogy tartom tisztán..stb. Eleinte nagyon nehéz volt megszoknom azt, hogy bele kell nyúlnom a szemembe, 1-2hétig küzdöttem ezzel, aztán megszoktam. Mostmár két pillanat alatt berakom-kiveszem. :) És nekem bevált, sokkal kényelmesebb, mint a szemüveg, habár mondjuk nem árt néha pihentetni, mert a kontaktlencse is egyfajta erőltetés a szemnek.
Én a Vision Express-nél vizsgáltatom a szememet, és ott is veszem a lencsét, ami Bausch&Lomb márkájú, és Renu kontaktlencsefolyadékot veszek hozzá. Mivel van törzsvásárlóikártyám, a vizsgálat ingyenes, és kedvezményesebben veszem a lencsét is.
Viszont, ha elkezded, nem árt 3-6havonta megvizsgáltatni a szemedet, hogy minden rendben van e. Ha jó orvosod van, ezeket mind elfogja mondani.
Remélem tudtam segíteni. :)
Jó egy éve hordok lencsét, nagyon szeretem. Néha ugyan, ha egyész nap bent van akkor késő estére kiszárad a szemem, de ez ellen lehet használni szemcseppet.
Érzékeny szemre lehet venni direkt erre specializált lencsét, ami mégjobban átereszti a levegőt.
Kivenni és betenni nem bonyolult, bár a hosszú körmök megnehezítik a dolgot (kicsípni így képtelenség, oldalra aztán lefelé húzva szoktam kiszedni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!