Mennyibe kerül a szemvizsgálat + kontaklencse?

Látásvizsgálat külön nem tudom mennyibe kerül, mert ahova én járok optika, ott automatikusan jár ingyen a kontaktlencséhez, ha rendszeresen ott veszi az ember. Maga a lencse, hogy mennyi sok mindentől függ, bolttól, márkától, havi vagy napi lencse stb. Én havi lencsét használok night&day, ami azt jelenti, hogy éjszakára is bennhagyható és havonta kell cserélni. Persze nyilván időnként ugyanúgy ki kell venni. Ez a lencse havi 17 ezerbe kerül.
Direkt megnéztem, pl. nálunk most kontaktlencse használati betanítást a vírus miatt nem csinálnak.

Vision, Ofotértél úgy van, ha ott rendeled meg a lencséket, akkor ingyenes a vizsgálat és betanitás. Gondolom annyira nem lehet rossz a szemed, viszont kontaktlencsénél azt szokták javasolni, hogy egy héten 2 nap legyen pihenőnap, azaz akkor ne tegyük be a lencséket..ilyenkor én szemüvegre váltok. Azt is kalkuláld bele, hogy mi van, ha mondjuk elhagyod a lencsédet... szerintem érdemes szemüveget is csináltatni, gondolom pici romlással neked nem olyan nagy összeg az már.
Én havi lencsét hordok, ez 6 hónapra általban olyan 25000 körül van,de változóak az árak.
Akkor most a vírus idején nem is lehet kontaklencsém mert nem tanítják be?
És kb ilyen 30 ezerből szerinted kijön a vizsgált, a lencse, meg ami még szükséges? Pl. Lencseápoló folyadék vagy mi annak a neve

1-es vagyok
Lehet kontaktlencséd, egyébként nem egy bonyolult művelet a ki-be tétel, nyilván elsőre furcsa lesz, meg kell kérdezni, hogy ahol te szeretnéd venni, ott végeznek-e betanítást, én csak saját tapasztalatot írtam)
Mint írtam a lencse az 17 ezer (ez 3 pár, 3 havi adag), havonta kb 5600 forint. Ehhez jön a lencsefolyadék, ha jól emlékszem, az olyan 3500 forint körül van, de bőven nem használok el egy egészet 3 hónap alatt. Amit még érdemes venni, az a szemcsepp, a lencse eléggé szárítja a szemet. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy havonta kijön-e 30 ezerből akkor bőven. Szemüveget egyébként szerintem is érdemes, amúgy is bármi történhet a lencsével, de pl betegségnél ki is kell venni a lencsét (főleg ha lázas vagy), először nem vettem komolyan, aztán kaptam egy jó kis kötőhártya gyulladást...

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!