Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ez mennyire lenne megoldható?

Ez mennyire lenne megoldható?

Figyelt kérdés

Lehet butaság, de eszembe jutott egy olyan dolog, hogy megoldható lenne-e az, hogy a boltok többségében lehet kapni komplett olvasószemüveget olcsón. Nos, nekem mínuszos a szemem, és az nem lenne jó, de megvenném a szemüveget, kivenném a lencsét, és bevinném az optikába, hogy ebbe a keretbe szeretnék egy számomra megfelelő lencsét.

Ez így megoldható, vagy hülyeség?

Tudom, a bolti kész az silány minőségű, meg stb. De kb 1-1,5 évre kéne nekem egy pótszemüveg, és most hirtelen nem tudok brutális összegeket kidobni szemüvegre anyagi problémák miatt, egyszerűen nem tudom megoldani. 1-1,5 év múlva tervezem a szemműtétet. Azért kéne pót, mert a jelenlegit baleset érte, és most nagyon figyelnem kell rá, és nagyon félek, hogy valami komolyabb baja lesz, mert a legapróbb dolog is tönkreteheti már. :/ A szemem meg elég rossz, vezetni sem tudok szemüveg nélkül. Kontaktlencse sem játszik.

Kérlek, ha baromság akkor se oltsatok! Csak kíváncsi vagyok, szeretném minél olcsóbbra kihozni.

2021. ápr. 4. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem fogják vállalni. Ha van otthon másik kereted, ami nem ilyen tucatárú, abba igen.

De rengeteg akció van az optikákban.

2021. ápr. 4. 15:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Legtöbb helyen nem tesznek hozott keretbe lencsét, ha mégis, ám, anyagilag akkor sem jössz ki jobban.

Milyen összeg az, amit rá tudnál szánni és milyen dioptriás a szemed? Cilinderes?

2021. ápr. 4. 15:17
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor egészítsük ki a kérdést. Mínuszos dioptriáshoz miért nincs 1000 Ft-os keret?
2021. ápr. 4. 20:34
 4/6 anonim ***** válasza:
3. mert mínuszos szemből van sokfajta és nem fognak féldioptriánként gyártani, különböző szemtávolsághoz, különböző tórikus lencsékkel, különböző keretekkel. Akinek mínuszos kell, az általában egész nap hordja, fontos, hogy a szeméhez való legyen + mivel egész nap hordja, ezért sokaknak fontos a dizájn is. Aki olvasáshoz hordja, az csak pár órát naponta és általában idősebbek, akik közül sokakat annyira nem érdekel a dizájn, de az ár annál inkább.
2021. ápr. 7. 14:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát de basszus, a pluszos szemüveghez is ugyanúgy csak legyártanak egy keretet valamilyen mérettel, meg a mínuszos lencséhez is majd. Az egyetlen különbség, hogy az egyik majd ennyi mm-es lesz, a másik meg annyi. Másképp kell beállítani a gépet, lehet 2 gombnyomás összesen. Ez nem indokolja a 10-50x-es különbséget.
2021. ápr. 7. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem is az indokolja az 50x-es különbséget, hogy más a gyártás, hanem hogy azok "dizájn" keretek, tehát el lehet értük kérni 50x-es árat és nem tömeggyártásban készül a lencse futószalagon, hanem a helyi optikusod csinálja meg a te adataid alapján egyedileg és az ő munkadíja kicsit magasabb.
2021. ápr. 7. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!