Belement valami a szemembe! Mit csináljak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Belement valami a szemembe miközben sétáltam. Kicsi barna, közvetlen a szemgolyóm mellett. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit csináljak? Sehogy NEM MOZDUL el. Próbáltam kimosni, óvatosan megdörzsölni, olvastam hogy szemcsepp kell, de nekünk nincs itthon és jelenleg nem tudunk ki menni a gyógyszertárba. Nagyon félek. Nem mozdul sehogy! Szerintetek mit csináljak?2021. márc. 27. 16:13
1/7 anonim válasza:
Egy zsepi szélével érj a szemedhez, ami beindítja a könnytermelés, így elvileg kimossa. Esetleg próbálj meg sírni, gondolj arra, hogy meg fogsz halni, meg ilyesmi. Ha ez se megy, akkor várj, hátha kijön magától. Ha nem, akkor ügyelet.
2/7 anonim válasza:
A tenyeredbe vegyél vizet, és pislogj bele nyitott szemmel, ki fogja mosni.
3/7 A kérdező kommentje:
Első: próbáltam sírni sikerült is, de nem jött ki el sem mozdult...😥
Második: köszönöm, megpróbálom
2021. márc. 27. 16:23
4/7 anonim válasza:
Semmit nem ér a szemcsepp. Behajolsz a kádba, vagy zuhanyzóba, kinyitod a csapot langyosra, kinyitod a szemed és viszonylag finoman, de tolod bele a tenyereddel a vizet intenzíven. Nem egyszer, hanem legalább tízszer. Ha ezt jól megcsináltad és utána is érzed még, az lehet már csak utóérzet, de lehet próbálkozni még a szemhéj óvatos lefele húzgálásával, hátha alatta van.
Ha reménytelen, akkor szemész ügyeletre érdemes elfáradni, ahol feltekerik a szemhéjad és átmossák.
5/7 A kérdező kommentje:
Ja és még az érdekelne, hogy a szem orvos vagy kicsoda mit csinál a szememmel ha elmegyünk oda? Soha sem voltam még ott és nem tudom mit csinálnak a szememmel, és kicsit tartok tőle, mert olyat olvastam itt hogy kifordítják a szemgolyóm🥶 valami fémrúddal. De ez nálam nem lehetséges, mert a szemgolyóm mellett van, és látszik. De kicsit mindent túlparázok, de nem akarom hogy túrkáljanak a szememben. Esetleg valaki volt már ilyen helyen ilyen tünettel? Érdekelne mit csinálnak... köszi ha megírjátok
2021. márc. 27. 16:29
6/7 A kérdező kommentje:
Harmadik: igazából, látom hogy hol van. Közvetlen a szemgolyóm mellett, barna. Nem tudom mi. De látszik, es attól félek h nem mozdul el semerre.
2021. márc. 27. 16:31
7/7 A kérdező kommentje:
Harmadik: és köszönöm
2021. márc. 27. 16:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!