Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Belement valami a szemembe!...

Belement valami a szemembe! Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Belement valami a szemembe miközben sétáltam. Kicsi barna, közvetlen a szemgolyóm mellett. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit csináljak? Sehogy NEM MOZDUL el. Próbáltam kimosni, óvatosan megdörzsölni, olvastam hogy szemcsepp kell, de nekünk nincs itthon és jelenleg nem tudunk ki menni a gyógyszertárba. Nagyon félek. Nem mozdul sehogy! Szerintetek mit csináljak?
2021. márc. 27. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
41%
Egy zsepi szélével érj a szemedhez, ami beindítja a könnytermelés, így elvileg kimossa. Esetleg próbálj meg sírni, gondolj arra, hogy meg fogsz halni, meg ilyesmi. Ha ez se megy, akkor várj, hátha kijön magától. Ha nem, akkor ügyelet.
2021. márc. 27. 16:14
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
A tenyeredbe vegyél vizet, és pislogj bele nyitott szemmel, ki fogja mosni.
2021. márc. 27. 16:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Első: próbáltam sírni sikerült is, de nem jött ki el sem mozdult...😥

Második: köszönöm, megpróbálom

2021. márc. 27. 16:23
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Semmit nem ér a szemcsepp. Behajolsz a kádba, vagy zuhanyzóba, kinyitod a csapot langyosra, kinyitod a szemed és viszonylag finoman, de tolod bele a tenyereddel a vizet intenzíven. Nem egyszer, hanem legalább tízszer. Ha ezt jól megcsináltad és utána is érzed még, az lehet már csak utóérzet, de lehet próbálkozni még a szemhéj óvatos lefele húzgálásával, hátha alatta van.

Ha reménytelen, akkor szemész ügyeletre érdemes elfáradni, ahol feltekerik a szemhéjad és átmossák.

2021. márc. 27. 16:24
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja és még az érdekelne, hogy a szem orvos vagy kicsoda mit csinál a szememmel ha elmegyünk oda? Soha sem voltam még ott és nem tudom mit csinálnak a szememmel, és kicsit tartok tőle, mert olyat olvastam itt hogy kifordítják a szemgolyóm🥶 valami fémrúddal. De ez nálam nem lehetséges, mert a szemgolyóm mellett van, és látszik. De kicsit mindent túlparázok, de nem akarom hogy túrkáljanak a szememben. Esetleg valaki volt már ilyen helyen ilyen tünettel? Érdekelne mit csinálnak... köszi ha megírjátok
2021. márc. 27. 16:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Harmadik: igazából, látom hogy hol van. Közvetlen a szemgolyóm mellett, barna. Nem tudom mi. De látszik, es attól félek h nem mozdul el semerre.
2021. márc. 27. 16:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Harmadik: és köszönöm
2021. márc. 27. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!