Szemüvegesek, hogyan oldjátok azt meg hogy a maszkban ne
párásodjon a szemüveg és ne vakuljatok meg?
Szelepes maszkot hordok, azzal nincs gond mert rendesen zár.
2021. márc. 6. 11:55
Én a maszkot teljesen rászorítom az orromra, aztán ráteszem a szemüveget. Ez általában működik, de nem mindig. Ilyen egyszer használatos maszkokat használok, ezek szerintem jobbak szemüveggel, mint a moshatóak.
Vannak egyébként ilyen párárlanító sprayék szemüvegre, én kettőt is kipróbáltam, de nekem macerás használni, mert én állandóan összetaperolom a szemüvegem, szóval állandóan tisztítani kell, akkor meg újra kéne fújni a lencsét ezzel az anyaggal.
2021. márc. 6. 11:56
páramentesítő heti egyszer, plusz normálisan hordott maszk.
2021. márc. 6. 11:58
Én még örülök is a szemüvegnek, mert ha párásodik, akkor tudom, hogy a maszk nem illeszkedik elég jól, akkor meg nem ér semmit. Ha jól illeszkedik, nem párásodik a szemüveg.
2021. márc. 6. 12:50
Van maszkleszorító, azzal rögzítem a maszkot. Bár most pénteken nem működött sem az utcán, sem a boltban. Kár, hogy ránk, szemüvegesekre nem gondoltak, amikor kiterjesztették a maszkviselést szabad térre is.
2021. márc. 6. 17:06
Sehogy, sűrű anyázások közepette botorkálok. Ha rászorítom az orromra azt a k'rva maszkot, akkor még levegőt se kapok, szóval nem gondolok szépeket az ötletgazdáról. Egyébként nem csak mi szopunk, arra se gondolt senki, hogy például a siketeknek semmi esélyük szájról olvasni a szájkosarak miatt. Sebaj, csak az számít, hogy a 104 éves Sanyi bácsi be legyen oltva arra a hátralévő másfél hétre, amit még tartogat számára az élet.
2021. márc. 6. 18:52
A már elhangzott tanácsokon túl - egy kicsit előre kell tolni a szemüveget az orron. Ha nagyobb a rés, elmúlik a párásodás.
2021. márc. 7. 13:56
Eddig úgy, hogy levettem a maszkot, így legalább csak kicsit homályosan látok, de nem párásan. De most vágok bele a kontaktlencsébe, mert már nagyon unom, hogy a maszk megfosztott az éles látástól. Ja,és utcán, ahol senki nincs körülöttem, nem vagyok hajlandó szájkosarat tenni..
2021. márc. 13. 11:19
Nem szabad abbahagyni a szemüveg hordását, mert a COVID vírus a szemen keresztül is fertőz.
A levegőben levő cseppecskék lerakódnak a szemre. A felesleges könny pedig természetes módon az orrüregbe szokott átvezetődni.
Aki nem szemüveges, annak is érdemes -pl. a boltokban- dioptria nélküli szinezetlen sportszemüveget hordani.
2021. márc. 14. 10:17
10/10 A kérdező kommentje:
További kérdések: