Furcsa látás néha, fejfájás. El kellene mennem szemészetre?
Figyelt kérdés
Sokszor van az, hogy “furcsán” látok. A bal szememre -0,25ös dioptriájú szemüveget javasoltak, de nem azzal van a baj, hanem azt érzem hogy nem tudok teljesen koncentrálni a szememmel néha, üvegtesti homályaim is vannak, sajnos egyre több. Ha világos felületre nézek, apró pici csillagszerű pontok mozognak, mintha egy nagyon minimálisan káprázna a szemem. Mostanában elég sokat is fáj a fejem, pedig iszok minimum 1.5 liter vizet egy nap. Nincsenek vérnyomás problémáim, bár mostanában elég stresszes voltam államvizsga miatt, közben dolgoztam is stb., és ha felfedezek magamon valami új problémát mindig rástresszelek hogy valami komoly gondom van. Irodában dolgozok, ahol nyilván elég sokat kell bámulnom a monitort. Mi lehet ez, forduljak szemészhez? Olvastam olyanokat is, hogy pl agyi keringési zavar is okozhat ilyeneket, kicsit meg is ijedtem. :( 21/L2021. febr. 25. 18:08
2/5 anonim válasza:
Sajnos, érdemben nem tudok hozzászólni, de erre én is kíváncsi vagyok, mert velem is néha megesik és nagyon ijesztő. Vérnyomásprobléma kizárva, szerintem a szemem se romlott, de ez az agyi keringési zavar elég durván hangzik. :/
3/5 anonim válasza:
Nekem is ugyan ezek voltak, vsahiány derült ki nálam. Gyógyszert kellett szednem 1 hónapig. Vérvételre is elmehetnél szerintem a szemészet mellett.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, lehet kérek akkor egy vérvételt. Most utána olvastam a vas hiánynak, igaz rám hogy erősebb hajhullás jelentkezett nálam az utóbbi fel évben, illetve fáradékony vagyok. Bár fél éve voltam labor vizsgálaton, akkor rendben volt a vas.
2021. febr. 25. 19:17
5/5 anonim válasza:
Sziasztok! Nem teljesen ilyen tüneteim voltak, de hasonló. Pár éve egy virusfertőzéssel indult, 3 napig lázam volt, és mikor mentem vissza a dokihoz utána furcsa "zsibogást" éreztem a szememben mikor fókuszt váltottam. Ilyesztő volt, de nem múlt el, utána már a fejem is fájt rendszeresen, de általában csak a jobb oldalon homlok tájékon. Sokszor észrevettem, hogy akaratomon kívül elbambul a szemem, és nehéz visszatérni a fókuszhoz. Vérvételen és CT-n is voltam, minden ok volt, elmentem állami szemésztre, ahol nem derült ki semmi, de felírtak egy 1-es prizmás szemüveget, hátha konvergencia probléma. Kb egy hónap múlva lett jobb a fejfájás, viszont 4-5 hónappal a szemüveg megléte után megint visszatért, ekkor elmentem magán szemészetre, ahol egy tapasztalt doktornő kezelt és ő egyértelműen megállapìtotta hogy a vìrusfertőzés ritka esetben okoz ilyet, hogy meggyengìti a belső szem mozgató izmokat, emiatt erőlködni kell a szemnek mikor közelre néz. Az egyes prizmám addigra már 3as volt, a szemem mégjobban ellustult. Mondta, hogy van akinek egyik napról a másikra "meggyógyul", van akinek soha. Szóval most szemtornával szinten tartom, próbálok vele együtt élni. A lényeg az, hogy javaslom a magán szemészetet, ha a többi területen minden ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!