Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha mind a 2 szememmel élesen...

Ha mind a 2 szememmel élesen látok (szemüveggel), viszont, ha külön-külön becsukom, és az egyikkel élesen, a másikkal viszont nem határozott élesen, az már egy negyed értéket ér a cylinderben?

Figyelt kérdés

Azaz a 2 szememmel együtt + szemüveg tök jól látok, és 1 éve 2 különböző cég is megmérte, negyed év eltéréssel, és már a legelsőnél is tapasztaltam ugyan ezt, viszont mind a 2 azt mondta, hogy ugyan olyan a szemem, mint amilyen a szemüvegem értéke is, azaz nem változott, és közben új szemüveg is lett csináltatva, de emiatt.

Például félhomályban 4 méterről el tudom olvasni az egyikkel élesen a TV márkáját, és a másikkal is, csak nem határozottan éles a szó, amit olvasok.

Az létezhet, hogy ez az eltérés a 2 szemem látásélessége között pont annyi, hogy semmit ne számítson, vagy ez már ér egy negyed értéket?

2021. jan. 12. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
A ket szem gyakran elter, es sajnos a jo szem kompenzalni probal. Mikor kevesbe dul a jarvany, menj el latasvizsgalatra.
2021. jan. 12. 19:00
 2/3 A kérdező kommentje:

1.

Hogy érted azt, hogy a jó szem kompenzálni akar? Ezt sajnos nem értem.

2021. jan. 12. 20:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Mindenkinek az egyik un. vezérszem, amivel jobban lát.
2021. jan. 13. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!