Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Pár óránként megfájdul és...

Pár óránként megfájdul és kiszárad a szemem, mitől lehet ez, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tehát hetek óta pár óránként kiszárad a szemem, elkezdek könnyezni és homályosabban látok, néha fájni is szokott. Ilyenkor mindig pihentetnem kell a szemem, hogy újra jó legyen. Szoktam rá használni ilyen vény nélkül kapható egyszerű szemcseppet, de az sem mindig segít. Ha gép előtt ülök, természetesen hamarabb érzem ezt, de ma délelőtt csak sütöttem, és a végére így is teljesen elfáradt a szemem. Huzamosabb ideig nem tudok így tanulni sajnos, főleg, hogy még előtt is kell ülnöm közben általában, hiszen ott az anyag... Valaki nem tudja, mit kéne csinálnom, vagy egyáltalán mi lehet a gond? :(

Egyébként mióta fennáll ez, sokat szoktam pihentetni és nem ülök sokat gépnél, de így is...

2020. dec. 23. 00:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem is ez van. Az nem lehet, hogy túl száraz a levegő?
2020. dec. 23. 00:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Az amúgy kimaradt, hogy a szemem mostanában nagyon fényérzékennyé is vált, és egyébként kértem időpontot szemészetre (ígyis-úgyis kellett volna, mivel szemüveges vagyok), de csak január végére kaptam.

Egyébként erre nem is gondoltam, mi számít túl száraznak? A szobámban 40% a páratartalom.

2020. dec. 23. 00:42
 3/3 anonim válasza:
100%

Az előforduló homályos látás és fájdalom utalhat arra , hogy romlik a szemed , szemüveggel korrigálni kell (erőlteted a szem izmaid és elfáradnak). Még egyértelműbb jel , ha mostanában többet fáj a fejed. A könnyen kiszáradó szem lehet a levegő szárazsága miatt / reagálhat így a légkondira . Nekem akkor volt nagyon száraz és fájó a szemem , ha éjszaka nem tudtam aludni , ez is lehet egy ok . Ha nem kell korrigálni a szemed , akkor érdemes lehet olyan szemüveget csináltatni amiben nincs se dioptria , se semmi , csak a sima lencsére rakatsz egy kékfény szűrő réteget (gépezésnél ezzel is pihenteted a szemed / kevésbé romolhat).

Egyébként érdemes lenne be menned egy optikába . Valószínűleg már ott meg tudják mondani , hogy mitől jöhetnek ezek elő, ha mégsem , akkor a megfelelő helyre tovább tudnak irányítani.

2020. dec. 23. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!