Szemtengelyferdülés helyrejön a szemüveg használatától?
-1 dioptriás szemüveget kell majd hordanom cilinderrel, mivel az orvos megállapította, hogy van egy kis szemtengelyferdülésem, de elég minimális, ami nem is észrevehető. Eddig még nem volt problémám a látással és most hordok majd először szemüveget, így nem igazán tudom, hogy még helyrejöhet-e a szemem úgy, hogy a későbbiekben egyáltalán ne kelljen hordanom a szemüveget.
18/L
Nagyon sok ember van, akinek van minimális mértékű szemtengelyferdülése, de ez a legtöbb esetben egyrészt nem is látszik, másrészt max. esztétikai kérdés.
Ha nincs kettős látásod, akkor semmi baj nincs vele.
Szerencsére nincs kettős látásom, magamtól fel sem tűnt volna, hogy van, ha az orvos nem mondja. Néha ha sokáig nézek valamit akkor elvesztem a fókusz pontot, de ha pisologok akkor megint rendben van.
Köszönöm, így már kissé megnyugodtam, hogy nem annyira vészes a helyzet.
Szia.
Én azt javaslom, hogy azért menj el egy polatesztes vizsgálatra is. Ez a szemizom egyensúlyi zavarokat hivatott diagnosztizálni. Lehet azért van szemtengely ferdülésed, mert nem megfelelően mozognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!