Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mitől lehet, ha leveszem a...

Mitől lehet, ha leveszem a szemüvegemet, majd vissza, akkor élesen látok, ha sokáig rajtam van, akkor már kevésbé?

Figyelt kérdés

Alapvetően rövidlátó vagyok. (nem feleseket látok 😉, hanem, nem látok jól távolra) De koromnál fogva pár éve olvasáshoz is kell szemüveg, így multifokális szemüveget viselek. Hosszas olvasáshoz, munkához van külön olvasó szemüvegem is.

Ha leveszem (multifokális) szemüvegem és távolba nézek 1-2 percig (szabadban, vagy ablakon bámészkodok, persze rosszul látok közben), majd visszaveszem a pápaszemem, akkor szépen, élesen látok, távolra is. Majd kis idő elteltével romlik az élesség, és távolba már nem látok olyan élesen.

Ha hunyorítok, akkor élesedik a látvány. Ettől viszont megfájdul a fejem.

Mi lehet ennek az oka, van módszer a javítására, pl. valamilyen szemtorna? Vagy egyszerűen tovább romlott a szemem és új szemüveg kellene?

(bejelentkeztem a szemészetre, de három hónapos a várólista 😦)

2020. nov. 1. 13:35
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert a szemed hozzászokott a szemüveghez
2020. nov. 1. 13:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Magam is erre gondoltam, de az a kérdés, miként lehet elkerülni, hogy újra és újra erősebb szemüvegem legyen?
2020. nov. 1. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!