Szaruhártya-gyulladás lehet kizáró ok a lézeres szemműtétre?
Figyelt kérdés
Az elmúlt fél évben kétszer is kialakult szaruhártya-gyulladás a kontaktlencse miatt, mindkét alkalommal a szemem fehér részén. Esetleg valaki tud valamit arról, hogy ez lehet-e kizáró ok a műtétre?2020. okt. 29. 01:44
1/5 szemdoki82 válasza:
Biztos vagy abban, hogy szaruhártya gyulladásod volt, nem kötőhártya gyulladásod ? A szem "fehér része" nem a szaruhártya, az az inhártya, amit a kötőhártya fed. Ennek gyakori jelenség a gyulladása kontaktencse viselés kapcsán.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen sajnos, a szemészetre mentem egyből, ott mindkétszer azt mondták, szaruhártya gyulladás. Elsőre a színes részbe is beleért, másodszorra pedig pont a fehér és a színes rész vonalán volt.
2020. okt. 31. 20:11
3/5 anonim válasza:
Femto műtét szempontjából az elhelyezkedéstől függően valószínűleg kizáró ok lesz, PRk tipusú műtétnek valószínűleg nem lesz akadálya.
Menj valamelyik nagy tapasztalatú klinikára, ahol láttak már sok ilyet.
4/5 A kérdező kommentje:
#3-as a Saszem klinikával beszéltem, ők azt mondták januárban menjek el hozzájuk vizsgálatra, mivel addigra lesz teljesen gyógyult a szemem, akkor fognak jól látni mindent. Megkérdeztem, hogy kizáró ok lehet-e a szaruhártya gyulladás, azt mondták nem feltétlen. Akiket a neten láttam hasonló problémával, nekik mind a színes résznél volt, és ott is volt akit megműtöttek, bár azt nem tudom melyik műtétet végezték el és hogy hol. Remélem meg lehet csinálni ettől függetlenül..
2020. nov. 7. 00:35
5/5 Greenbeate válasza:
Szia én is most készülök műtétre nekem is volt a kontaklencse miatt pont gyulladás ez miatt szeretném a műtétet illetve az orvos is ezt ajánlja. Végül megműtötték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!