Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha erősebb szemüveget hordok,...

Ha erősebb szemüveget hordok, akkor csak hozzá fog romlani a szemem?

Figyelt kérdés
Eddig -3,5-öset hordtam, de az optikus most felírt egy -4 cilinderest. Én a régiben is ugyan úgy látok, az újban megszédültem

2020. okt. 3. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A cilindert nem mindenki bírja, pl én is szédülök tőle, úgyhogy sosem tesznek a lencsémre. Ha minusz 4re merte a szemed, akkor az kell. A régiben megszokásból látsz "jol". De nem próbálta rad a lencséket amikor bemérte a szemed?
2020. okt. 3. 13:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem.

Gépen megmérte, aztán egyből a -4 eset rakta be amikor néztem a táblát

2020. okt. 3. 13:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Hm...
2020. okt. 3. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem van rá esély, hogy hozzáromlik, mert pl óvodában anno egyik osztálytársam szemüvegben képzelte el magát a jövőben , mint titkárnő, és azért, mert azt gondolta,hogy a szemüveg az menő, otthon ezt megemlítettem anyámnak, azt mondta,hogy akinek jó a szeme, nem szabad szemüveget viselni, mert elromolhat tőle. Tehát igen, szerintem az erősebb lencsétől romlik. Én azért elmennék egy másik helyre is szemüveget csináltatni a helyedben, vagy ha javítható az új szemüveget, kijavíttatnám ingyen (garanciacucc, vagy ahhoz hasonló címén.) Sejtem amúgy, hogy valszeg drága egy szemüveg. De szal olyan szemüveget, amiben rossz neked, ne hordj.
2020. okt. 30. 13:57
 5/6 anonim ***** válasza:
*nem értek amúgy hozzá,de ez gondolom, lejött. :)
2020. okt. 30. 13:58
 6/6 anonim ***** válasza:

4!

Valóban ronthat a latasan a nem megfelelo szemuveg. De a gep nem téved, nem mér rosszul, ha -4re mérte, akkor az a megfelelő.

2020. okt. 30. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!