Ha erősebb szemüveget hordok, akkor csak hozzá fog romlani a szemem?
Figyelt kérdés
Eddig -3,5-öset hordtam, de az optikus most felírt egy -4 cilinderest. Én a régiben is ugyan úgy látok, az újban megszédültem2020. okt. 3. 13:09
1/6 anonim válasza:
A cilindert nem mindenki bírja, pl én is szédülök tőle, úgyhogy sosem tesznek a lencsémre. Ha minusz 4re merte a szemed, akkor az kell. A régiben megszokásból látsz "jol". De nem próbálta rad a lencséket amikor bemérte a szemed?
2/6 A kérdező kommentje:
Nem.
Gépen megmérte, aztán egyből a -4 eset rakta be amikor néztem a táblát
2020. okt. 3. 13:29
4/6 anonim válasza:
Szerintem van rá esély, hogy hozzáromlik, mert pl óvodában anno egyik osztálytársam szemüvegben képzelte el magát a jövőben , mint titkárnő, és azért, mert azt gondolta,hogy a szemüveg az menő, otthon ezt megemlítettem anyámnak, azt mondta,hogy akinek jó a szeme, nem szabad szemüveget viselni, mert elromolhat tőle. Tehát igen, szerintem az erősebb lencsétől romlik. Én azért elmennék egy másik helyre is szemüveget csináltatni a helyedben, vagy ha javítható az új szemüveget, kijavíttatnám ingyen (garanciacucc, vagy ahhoz hasonló címén.) Sejtem amúgy, hogy valszeg drága egy szemüveg. De szal olyan szemüveget, amiben rossz neked, ne hordj.
5/6 anonim válasza:
*nem értek amúgy hozzá,de ez gondolom, lejött. :)
6/6 anonim válasza:
4!
Valóban ronthat a latasan a nem megfelelo szemuveg. De a gep nem téved, nem mér rosszul, ha -4re mérte, akkor az a megfelelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!