Véletlenül kontaktlencsében aludtam el, mit tegyek?
Havi hordású lencséről volt szó. Rövidebb szundikra maradt már bent korábban is, azt mondta is a szemész, hogy lehet, de most este nem jól voltam, elaludtam vele.
Most így másnap mi a teendő?
- Maradhat bent ma is egész napra? (Kb. 36+ órát lenne bent össz)
- Vegyem ki, tisztítsam meg és visszatehetem? Ez esetben mennyit kéne várjak a visszatétel előtt?
- Vegyem ki és ma már ne használjam?
Egyelőre a szokásos szemcseppemmel becsepegtettem, hogy az éjszakai pislogáshiányt pótoljam.
nem voltam jól*
szerintem kicsit vedd ki, tisztítsd meg, ha van időd pihentesd a szemed nélküle (bár alvánál is pihent nyilván, de a nyomás miatt), aztán tedd visza, sztem nem kell aggódni ilyen fajta lencse esetében.
Nekem sima színes lencse is ami 3 órát lehet a szememben volt 10 órán keresztül fesztiválon, attól sem lett bajom, csak nagyon szúrt a végére.
Cirka öt éve hordok kontaktlencsét, munkámból és életmódomból kifolyólag 12+ órát van rajtam minden nap. Dokihoz járok félévente kontrollra, tudja, mennyit hordom, a szememnek semmi baja.
Léteznek olyan lencsék is, amit beraksz és egy hónapig ki sem veszel. Nem gondolom a napi viselést ész nélkül hordásnak. Ez most egy kivételes alkalom, hogy bent maradt.
A többieknek köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!