Lehet elírták a lencse erősségét a papíromon?
Keress ra valami olyasmire a neten hohy szemeszeti lelet jelentese. Legutobb igy talaltam mintat hogy mi mit jelent.
Egyebkent az hogy mit mer a szemesz es utana milyen ertekre tesz javaskatot dioptrianal az ket kulonbozo ertek is lehet.
Nalunk -4 helyett -3,75-re tett javaslatot masik esetben meg plusz 1.75 helyett plusz 1.5-re mindket szemre. Ket kulonbozo emberrol van termeszetesen szo.
Bar a helyedben probalnam elerni a szemeszt, mert jobb ha o elmondja miert dontott igy.
Ugyanis inkabb kisebb dioptria erteket szoktak javasolni nem pedig az erosebbet.
Szoval mielott elmesz az optikushoz erd utol a szemeszt rendelesi idoben es kerdezd meg tole! (Ne felj lecseszni nem fog ha meg megis akkor mentegetozz hogy nekedd feher kopeny szindromad van es nem hallottad amikor ott voltal:-))
Köszönöm a válaszod!:)
Közben visszakerestem egy beszélgetést amiben leírtam mit mondtak és kiderült, hogy -1,25 és -1,5 volt, úgyhogy mindenféleképp felkeresem őket.
Jobb oldal: sph:-1,75 cyl:+0,25 axis: 70
Bal oldal: sph: -1,75 cyl:+0,50 axis: 90
(Ma egyébként bementem hozzájuk és azt mondták, hogy a cilinder az oka.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!