1 éve van szemüvegem -0,50-es lencsékkel. Érdemesebb lenne kontaktlencsére váltanom?
Valahogy nem szeretem a szemüveget. Nem zavar, kényelmes, de mikor leveszem szemüveg nélkül olyan fura az arcom nekem.
Kényelmetlenebb a kontaktlencse?
Nem akarom magam szemüvegesként elképzelni hosszútávon értitek.
Illetve amit észrevettem másokon akik hosszabb ideje hordják, hogy szemüveg nélkül bandzsák. Így kicsit átformálódik a szemgolyójuk normál helyzete.
Miért ne csináltathatnál kontaktlencsét? Viazont én úgy tudom, akkor kisebb dioptria kell elvileg, szóval...
Egyébként nem bántásból, de - 0,5-re miért hordasz szemüveget?? Nekem azt mondták nem kell rá :) Meg ez annyira kicsi, hogy észre sem venni. De te tudod, ha sokkal jobban látsz vele, akkor használd!
Mennyi idős vagy?
Gondoltam rendelek online. -0,25 is elég lehet?
Igazából észrevettem, hogy azért nem látok annyira élesen. És azért mentem el. Leginkább a tv-t, illetve kint az ilyen egyéb távolabbi hirdetőtáblákat stb nem láttam full élesen.
25 vagyok. Szinte egyik hónapról a másikra romlott meg. A sok számítógépezéstől. Mindig csak mereven előre közelre néztem és telán erre állt rá a szemem fókusza, és a távoli dolgokra meg ellustult.
De ami leginkább zavar most, hogyha leveszem a szemüveget olyan nem megszokott az arcom magamnak és szemüveg nélkül tényleg kicsit homályosabb. De volt egyszer h 2 napig nem hordtam kinti munkák miatt és tökre ráállt arra is.
Elvileg igen, a - 0.25 kell.
Viszont optikába menj be először, meg vizsgálják, meg segítenek berakni stb. Utána tudsz rendelni. Ezt javaslom inkább legelső alkalommal.
És mi van akkor ha én nem vizsgáltatom meg magam, csak rendelek egyet? Olyan nagy baj nem lehet belőle gondolom.
Látom van ilyen görbület stb..
Azért, azt nem tudod magadnak meghatározni. Egyszer megmérik, milyen kell, utána tudod magadnak rendelni.
Párom azt mondja, először mindenképoen kell vizsgálat. Utána lehet magadnak rendelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!