Mitől sárgás a szemem fehérje?Nem csak a szemem,hanem még az arcom is mitől lehet ez?17 éves fiú vagyok..
Mindenféleképpen májjal kapcsolatos probléma, de lehet szimplán egy epeúti elzáródás is.
Orvoshoz minél előbb, Ő majd a labor eredményeidből, elég jó diagnosztikát ad.
Ne várd meg amíg teljesen besárgulsz, ez nem játék.
Valószínűleg Gilbert kór. Az életkorod is pontosan beleillik ebbe a lehetőségbe. Ne ijedj meg ! Ha tudsz menj el orvoshoz, de a legfontosabb, hogy sokat aludjál, pihend ki magad és valószínűleg helyrejön.
Májfunkció, ha a szem környék fekete és beesett, akkor vesegond is. Hatalmas dózisban vízivás, meg C vitamin reggel+este, illetve D és E vitamin reggel.
A máj általában mérgezés miatt csinálhat ilyet, de okozhatja epekő is.
DOKI->labor->billirubinszint ellenőrzés - májfunkció. (vérvétel, vizelet) De ilyenkor szoktak fehér/vörös vértestszámot, hormonszinteket, cukrot, hepát, PSH-t, sószinteket, TSH-t, koleszterint, stb. is nézni. Sok dolog okozhatja. Lehet, szimplán csak megettél pl. egy zacsi aflatoxinnal szennyezett mogyorót és kell pár hét, mire rendbe jössz... (Én így jártam pl. Rá is fogták, hogy allergiás vagyok a mogyoróra - kösz, azóta is eszegetem és persze semmi bajom tőle - ezután néztem utána a lehetséges okoknak...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!