Valamiért elkezdtem szemüvegben kancsalodni ha öszpontosítok vagy szembe nézek mással. Lehet az is ok, hogy rosz a szemüveg?
Figyelt kérdés
Természetesen el akarok menni szemészetre. De valaki tud valami jó szemészetet pesten, ahol kiderítik mi az oka és akár kezelhetik is?2020. aug. 6. 11:17
1/5 anonim válasza:
Igen, több mint esélyes, hogy rosszul készítették el.
2/5 VZ2 válasza:
Valószínűleg asztigmiád van és nem központosan lett betéve a "cilinderes" lencse, vagy nem vették figyelembe a keretben lévő lencse vízszíntes dőlésszögét.
3/5 VZ2 válasza:
Vidd vissza minél előbb a szemüveget, ha nincs eredménye akkor irány a betegjog vagy a fogyasztóvédelem.
4/5 VZ2 válasza:
A Várfok utcai (polatesztes) szemészetet és az optikát nem tudom ajánlani. Ott mondták nekem a receptre kért szemüvegemre, hogy ezt a lencsét akár egy centivel is arréb tehetné a keretben, akkor se lenne semmi baj. Kipróbáltam az elkészült szemüvegemen, amit mondott: Ha egy centivel eltolom jobbra a lencsét a szemem előtt, akkor a tőlem fél métere lévő tárgy eltolódik 2 centit balra. Tehát az optikus csak (hülyének nézve) nyugtatgatott, valójában nagyon oda kell figyelni, hogy hogyan készítik el a szemüvegedet, különben kancsalítanod kell kicsit, hogy ugyanazt lássa a két szemed, mint szemüveg nélkül, ha mondjuk az egyik lencse néhány mm-el arrébkerül, mint kellene.... Olyan helyre menj, ahol elmondják a lehetséges problémákat. A Polgár optikát pl. tudom ajánlani.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Itt arról is van szó, hogy gyerekkoromban volt egy kis kancsalságom a gyengébbik szememre, de csak ha levettem a szemüveget és volt tapasztva is stb, de helyre jött. Most 23 évesen a (jelenlegi) szemüvegem kicsit ferde már. De ezzel nem volt probléma emlékeim szerint, de csináltattam újat és az új szemüvegnek, amikor mérték kis filc tollal a lencse középpontját, akkor kissé kihúztam magam és így feljebb emeltem a fejem talán. A lényeg, hogy használtam 1 napig, de azóta visszatettem inkább az előzőt. Szóval eléggé megfejthetetlen számomra, hogy mi okozhatja ezt. A lényeg, hogy régen szemcsiben sem bandzsitott a szemem. Mostanában meg ez történik. Elég kellemetlen, mikor próbálok beszélni valakivel és el kell fordítanom a tekintetem néha. És amúgy a látásom az folyamatosan javúl, szóval nem lehet rosszabb sem a szemem.
2020. aug. 7. 07:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!