Érdemes -1-es dioptriával lézeres szemműtétre menni?
Figyelt kérdés
Kontaktlencsét hordok már jó pár éve, mert a szemüveget nem tudom elviselni. Viszont nagyon örülnék neki, ha kontaktlencse nélkül is normálisan láthatnék. Anélkül 1,5-2 méter távolságba már homályosan látom a dolgokat. Ha most megműttetem magam, akkor nem fog vissza romlani?
19/N
2020. júl. 22. 17:03
A kérdező szavazást indított:
Megéri a műtét
Nem éri meg
12 szavazat
1/5 anonim válasza:
Nekem műtötték 2 éve és nem romlott vissza. (-3,5) hallottam ilyenről én is, de inkább szerintem az fontos, hogy milyen régóta -1 a dioptriad, mennyire tekinthető ez tartós állapotnak, ingadozások nélkül. Mindenképp őket kérdezd meg. Az alkalmassági vizsgálat több órát vesz igénybe, ingyenes és azután tudnak majd neked bármit is mondani.
2/5 anonim válasza:
A lányomnak -1,25-tel nem csinálták meg a műtétet, mert hogy nem elég rossz a szeme. Egy barátunknak megcsinálták, és 8-10 év múlva romlott vissza a szeme.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2020. júl. 22. 20:22
4/5 anonim válasza:
4-5 évet érdemes várni a műtéttel, ha eközben nem változik a dioptria, akkor minimális az esélye, hogy műtét után megváltozzon.
5/5 anonim válasza:
Most még nem. Egyrészt -1 dioptria még annyira kezelhető szemüveggel és kontaktlencsével, hogy nem érdemes bevállalni egy többszázezres műtétet. Másrészt pedig még romolhat. Nekem -2.5 dioptriás a szemem, évente kb. 0.5-0.75 romlással. 25 éves koromnál előbb nemigen műttetem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!