Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha cylinderes a szemem,...

Ha cylinderes a szemem, hordhatok kontaktlencsét?

Figyelt kérdés

Cylinderes a szemem, és szeretnék kontaktlencsét hordani. Lehetőleg olyat, amit csak havonta kell kivenni, amikor cserélem. Van ilyen? Hol lehet kapni? Kell hozzá recept?

Ha nincs ilyen, akkor okozhat problémát, ha sima kontaktlencsét hordok? (Azon kívül, hogy nem fogok vele olyan jól látni.)

2020. júl. 10. 05:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

En se tudom soha negszokni a ki-bevetelt, en csak strandra hasznalom, mert amugy semmit nem latnek, de nekem is elmegy vele vagy fel-egy oram, es tisztara meggyotrom a szemem.

De nekem korabbi muteti hegek miatt szerintem nehezebb betenni, mert a hegnel csomoszor nem fekszik fel rendesen, azert esik ki.

Szerintem annyit neger, hogy elmenj egy probara, ha nem jon be, nem kell megrendelni. A probalencse nagyon sok helyen ingyenes, foleg igy nyáron.

2020. júl. 11. 07:04
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyebkent mar tenyleg leteznek olyanok, amiket nem kell minden este kivenni, de ezek dragabbak, konkret tipust nem tudok, csak az orrvos mondta.
2020. júl. 11. 07:05
 13/22 Laylah ***** válasza:
100%
A betétel-kivétel csak gyakorlás kérdése. Nekem a betétellel nem volt gond, a szemceruzától sem jön rám a reflex, ettől sem jött. Kivételnél voltak gondok, eleinte volt, hogy 20 percem elment rá, annyira nem akart sikerülni. Manapság is van, hogy megcsúszik rajta az ujjam, ha nedvesebb a szemem, vagy ha hosszabb már a körmöm, de alapvetően egy mozdulattal megvan.
2020. júl. 11. 11:34
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kivétellel nem volt gondom, az mindig hamar ment, csak betenni nem nagyon tudtam. Az egyik kezemmel szét kellett feszítenem a szememet, de még így is nagyon nehéz volt. A szemem alapvetően elég érzékeny, nem bírom kinyitni víz alatt, nem tudok kint lenni napszemüveg nélkül (még a kocsiban sem), de még egy hagymát se tudok felvágni úszószemüveg nélkül, mert úgy folynak a könnyeim, hogy nem látok semmit. Azért is lenne jó egy havonta cserélhető kontaktlencse, mert akkor nyugodtan húzhatnék napszemüveget, úszószemüveget, és egyszer végre én is nézhetnék egy 3d filmet a moziban.

Egy ideig volt sötétedős lencsém a szemüvegemben, de nem volt az igazi, nem volt elég sötét.

Lehet, hogy meg fogom próbálni még egyszer. Régen nem jött össze, de ki tudja, hátha most sikerülni fog rendesen berakni.

2020. júl. 11. 13:02
 15/22 Laylah ***** válasza:
100%

Napszemüveget, úszószemöveget a napi lencse mellett is hordhatsz, nem feltétele a havi sem ezeknek, sem a mozinak :)

Egyébként nem tudom, hogy segítene-e, én berakni úgy szoktam, hogy az alsó szemhéjamat lefelé húzom, felfelé nézek és úgy rakom be a lencsét, az ujjamat még egy picit rajta tartom és a tekintetemet egyenesbe hozom. Ilyen módon lehet, hogy picit jobban menne, mivel nem nézed direktben a lencsét, ahogy közeledik a szemed felé.

2020. júl. 12. 09:11
 16/22 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy napi lencse mellett is lehetséges, csak nem szeretnék minden nap egy órát szenvedni emiatt.

Úgy emlékszem, valami hasonló módszerrel próbálkoztam anno, mint amit írtál. Felfelé néztem, de így is azonnal becsukódott a szemem, sokszor olyan hirtelen és olyan erővel, hogy elrepült a lencse. :/

Azért lehet, hogy megpróbálom még egyszer, hátha most jobban fog sikerülni. Bár őszig biztos, hogy várnom kell, most nem kéne hiányoznom a munkahelyemről, ha nem muszáj.

2020. júl. 12. 12:38
 17/22 Laylah ***** válasza:
Férfi vagy vagy nő?
2020. júl. 13. 08:41
 18/22 A kérdező kommentje:
Nő vagyok, 23 éves.
2020. júl. 14. 07:03
 19/22 Laylah ***** válasza:
Sminkelni nem szoktál? Szemceruzával vagy szempillaspirállal is közel mész a szemedhez, azt meg tudod állni? :)
2020. júl. 14. 08:32
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem szoktam sminkelni. Életemben kétszer volt rajtam smink, de utáltam, úgyhogy semmit nem használok. :)
2020. júl. 14. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!