Fogyatekossagi pótlékra alkalmas lehetek?
Erdeklodes keppen.. Gyerekkorom ota rovidlato vagyok. 4eve kontaklencsem van mivel nem szeretnek szodasszifon szemuvegben jarkalni 28evesen..
Eleg eros szemuveg kellene.
Legutobb-5,75 ot mert a szemorvos.
Sott azt mondta 2 evente romlik a szemem.( 4 eve-3,75os lencsem volt.) Szerintetek,ha igazolom orvosi papírokkal ezt kaphatok fogyatékossági segelyt? Nem lenne rossz,mivel a kontaklencsem is eleg huzos havonta. Szemuveg nelkul meg konkretan vak vagyok.. A mutet viszont nem az en penztarcamnak van sajnos :/
A fogyatékosság nem attól függ, hogy kinek hány dioptriás a szeme, hanem, hogy szemüveggel milyen a látása. Ha szemüveggel jól korrigálható a látás, akkor semmi segély nem jár. Itt a jogszabály:
141/2000. (VIII. 9.) Korm. rendelet
a súlyos fogyatékosság minősítésének és felülvizsgálatának, valamint a fogyatékossági támogatás folyósításának szabályairól
Nem fogod megkapni a FOT-ot. A pénzellátásra ugyanis az jogosult akinek műtéti úton nem korrigálható látásélessége /paraméterek megadva/ olyan mértékű,hogy kizárólag halló-tapintó életmódot folytat, mindkét szemére nagymértékű látáskárosodott, egyik szeme hiányzik, másik nagymértékben rosszul látó.
A jogszabály pontosan definiálja, én csak általánosan írtam.
Az Általad leírt látásromlás nem olyan nagymértékű amire járna.
Nem tudom,hogy milyen típusú lencséd van.
Nekem kemény, és a SOTE Kontaktlaborjában indokolt esetben tb-re is felírják.Igy se olcsó, de kedvezőbb áru mint támogatás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!