Túl sok monitor és tévé nézés okozhat szem szárazságot,szemszúrást,esetleg szédülést hányingert?
Figyelt kérdés
Mondjuk,ha Dél és este 10 között majdnem egész nap.Kisebb szünetekkel.A tévé vagy a Lap-top vagy a telefon okoz nagyobb gondot?Műkönny vagy a szemcsepp a jó?2020. jún. 22. 09:02
2/6 anonim válasza:
A szem problémát szerintem igen, egy műkönny biztosan nem árthat. A szédülés viszont szerintem már más probléma, de lehet csak túlságosan kimeríted a szervezeted.
Fontos, hogy óránként!! tarts szünetet, sok vizet igyál, stb. Ezeket nem lehet eléggé hangsúlyozni :D
3/6 A kérdező kommentje:
Amúgy szemüveges is vagyok.Pár hónapja van újabb szemüvegem.Már van benne,valami kék fény ami segit.bár ehez nem értek.
2020. jún. 22. 09:28
4/6 anonim válasza:
Attól, hogy van benne kékfény szűrő, attól még elfárad a szemed egész napos monitor előtt.
A sok villogás és hirtelen kontraszt színek (játékok, filmek) simán okozhatnak szédülést. Még jó, hogy eddig nem kaptál epilepsziás rohamot eddig.
5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy meg le van írva valahol,hogy milyen távolságra egészséges nézni a tévét,meg a monitort,telefont stb? Vagy hülyeséget kérdeztem ?
2020. jún. 22. 11:52
6/6 anonim válasza:
Ez a TV és monitor méretétől is függ.
Én úgy tudom, hogy minimum távolságot szoktak megadni, de lehet, hogy kijelző függő inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!