Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencsések, meg tudnátok...

Kontaktlencsések, meg tudnátok nekem válaszolni az alábbi kérdéseket? (kérdések lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék szemüvegről áttérni kontaktlencsére, viszont felmerültek bennem az alábbi kérdések:

- A kontaktlencsétől tényleg jobban romolhat a látásom, mint a szemüveg használattól? Jobban megterheli a szemet? (Szoktam szemüveg mellett is naponta 1-2 órás szemtornát végezni, hogy ne romoljanak annyira)

- Hol érdemes elvégezni az első vizsgálatot? Melyik optikát ajánljátok, és ti honnan szoktátok beszerezni a lencsét (optika/net)? (véleményeket, tapasztalatokat szívesen meghallgatom:)

- Ti milyen kontaktlencse folyadékot és szemcseppet használtok? (többről is olvastam már jó és rossz tapasztalatot is egyaránt, így nagyon nem tudtam eldönteni melyiket lenne érdemes megvenni)

Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)

2020. jún. 17. 00:54
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Szemész szakorvossal érdemes elvégeztetni a bemérést és azt, hogy egyáltalán lehet-e. Ugyanoda érdemes vissza járni kontrollra is. Igen-igen, optikus is tudja bemérni, de nem ugyanaz. Azért egy szemész szakorvos sokkal jobban ért hozzá, mint egy optikus. Azért mégis csak a szemedtől van. A kontaktlencse kárt is okozhat.
2020. jún. 17. 08:29
 12/12 anonim ***** válasza:
34%

9/11 anonim

"Vagy szerinted a nagy láncoknál, ahol heti 7 nap 12 órában van szemvizsgálat, ott szemészorvost foglalkoztatnak, a százasával?"

Nem tudom, nem látok bele az optika-láncok munkapolitikájába, abba, hogy kiket és hogyan alkalmaznak. Gondolom, te mindentudó vagy, és belelátsz.

A bunkó stílusodat meg betudom annak, hogy késő volt és biztosan fáradtan válaszoltál.

2020. jún. 17. 18:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!