+0.25 kontaktlencse? Ismertek jót?
Sziasztok!
+ 0.25 lencse érdekel, nincs kedvem mindig szemüveget hordani (egyetem, laptop előtti munka).
A görbületet nem tudom.
Tudtok ajánlani jó lencsét?
Puszi! )
Na, jó...
Tapasztalat: pl. XY típus XY márkától nem vált be.
Vagy ezazamaz típus hamar szárad.
Ilyesmire gondoltam
...
Szia!
Nekem is van szemüvegem és az első kontaktlencsét mindenképp optikussal beszéld meg! Mert vizsgálatnál egyből meg is tudják mondani, hogy milyen átmérő, gürbület kell, esetleg cilinderes vagy nem, sbt. Valamint ő tanít be.
Tapasztalat alapján pedig nekem az Air Optix jön be és abból is a plus HydraGlyde. Minden nap éjszakára kiveszem. Nem merem a havi viselésűt megkockáztatni, többet ér a szemem világa. Folyadékból pedig ReNu folyadék.
#4: Mindenkinek más jön be, végig kell próbálni a márkákat. Nekem pl. az Oasys volt a legkényelmesebb, de azzal homályosabban láttam, mint az Air Optix-al. Az Air Optix viszont jobban érződik a szemen, de végül kompromisszumosan ennél maradtam, mert ezzel a legélesebb a látásom. Ezen kívül próbáltam még a Biofinity-t, az nekem túl nedves volt.
Ha mindenkinek ugyanaz a lencse lenne a befutó, mint nekem, akkor nem létezne ennyi márka. A folyadék párosítást is érdemes kitapasztalni, mert az sem mindegy. Igazából a mai lencseanyagokhoz az Opti-Free PureMoist a legjobb technikailag (direkt a modern szilikon-hidrogél lencsékhez fejlesztették ki), de valakinek mégsem jön be vagy sokallja az árát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!