Szemüvegproblémák első használatoknál, ez lehetséges?
Szeretném megkérdezni, mennyire normális az alábbi dolog, a szemüveg első alkalmakkori viselésekor.
8 éves lányom ma kapta meg első szemüvegét, -1 dioptriás, és cilinderes is, ami szintén mínuszos, a két-két szeme eltérő szögben.
Olyan megnyilvánulások jönnek Tőle, hogy minhta lejtene a föld, ferde az ajtó, stb.
Ez kicsit zavar, nekem is van szemüvegem, de ilyet nem tapasztaltam, igaz, az enyém +os, és nincs a fokban különbség.
Normális dolog ez addig, amíg a szeme meg nem szokja az új helyzetet? Volt másnál is ilyen?
Én nem vagyok orvos, de van mínuszos szemüvegem, nekem akkor csinál ilyet, ha túl erős szemüveget kapok.
Panaszkodhat még fejfájásra, hányingerre és szédülésre, ha ezt mondja, engedd meg neki, hogy levegye a szemüveget, mert nem hazudik és baromi szar érzés. Nekem egyszer volt ilyen, új szemüveget kellett kérnem, gyengébbet.
De lehet, hogy nem lesz ilyen, és meg tudja szokni.
33N
Nekem is cilinderes, csak mindkét szememen egyforma a fok és a cilinder dioptriája is. A lányomnak nem egyforma a fok és a cilinder dioprtiája, + még alap dioptria is van hozzá, ami viszont egyforma. Én nem tapasztalatam ilyet a cilindernél, igaz, elsőre nekem is fájt a fejem.
Bocs, nem vitatkozni akarok, nem azért válaszolgatok így, csak bizonytalan vagyok!
Viszont azt is mondja a gyerek, hogy minden sokkal élesebb, mint szabad szemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!