Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüvegproblémák első használ...

Szemüvegproblémák első használatoknál, ez lehetséges?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni, mennyire normális az alábbi dolog, a szemüveg első alkalmakkori viselésekor.

8 éves lányom ma kapta meg első szemüvegét, -1 dioptriás, és cilinderes is, ami szintén mínuszos, a két-két szeme eltérő szögben.

Olyan megnyilvánulások jönnek Tőle, hogy minhta lejtene a föld, ferde az ajtó, stb.

Ez kicsit zavar, nekem is van szemüvegem, de ilyet nem tapasztaltam, igaz, az enyém +os, és nincs a fokban különbség.

Normális dolog ez addig, amíg a szeme meg nem szokja az új helyzetet? Volt másnál is ilyen?

2010. júl. 30. 16:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
hát, cilinder miatt talán lehetne, de én még nem tapasztaltam, dokinál kérdezzetek rá
2010. júl. 30. 16:25
 2/11 A kérdező kommentje:
A doki viszont legközelebb csak kedden lesz, ezért a kérdésem, most elbizonytalanodtam, hogy rendben van ez így és megszokja-e néhány óra/nap után?
2010. júl. 30. 16:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok orvos, de van mínuszos szemüvegem, nekem akkor csinál ilyet, ha túl erős szemüveget kapok.

Panaszkodhat még fejfájásra, hányingerre és szédülésre, ha ezt mondja, engedd meg neki, hogy levegye a szemüveget, mert nem hazudik és baromi szar érzés. Nekem egyszer volt ilyen, új szemüveget kellett kérnem, gyengébbet.

De lehet, hogy nem lesz ilyen, és meg tudja szokni.

33N

2010. júl. 30. 16:43
 4/11 A kérdező kommentje:
Persze, eleve úgy indultunk, hogy kicsit tegye fel, aztán vegye le. Majd egyre hosszabb ideig lesz rajta, és akkor fokozatosan szokja. De akkor szerinted lehetséges, hogy csak a hirtelen különbség miatt van, és majd rááll a szeme, akkor nem fogja így látni? Néhány nap alatt ez azért kiderül,nem?
2010. júl. 30. 16:45
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
A cilindert nehezebb megszokni, mint a cilinder nélkülit. De néhány hét biztos elég lesz. Ha nem, akkor konzultálj a szemésszel.
2010. júl. 30. 16:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Nekem is cilinderes, csak mindkét szememen egyforma a fok és a cilinder dioptriája is. A lányomnak nem egyforma a fok és a cilinder dioprtiája, + még alap dioptria is van hozzá, ami viszont egyforma. Én nem tapasztalatam ilyet a cilindernél, igaz, elsőre nekem is fájt a fejem.

Bocs, nem vitatkozni akarok, nem azért válaszolgatok így, csak bizonytalan vagyok!

Viszont azt is mondja a gyerek, hogy minden sokkal élesebb, mint szabad szemmel.

2010. júl. 30. 16:55
 7/11 anonim válasza:
100%
Élénken emlékszem, h nekem pontosan ilyen problémáim voltak a hasonló erősségű szemüvegemmel, 12 éves voltam. Nekem kb. 4 napig tartott, azután nyomtalanul elmúlt, habár az is igaz, hogy én egyből az egész napot szemüvegben töltöttem.
2010. júl. 30. 17:01
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megnyugtattál. Akkor ezek szerint elmúlhat, csak ha kevesebbet viseli, hosszabb idő. Azon aggódtam, nem árt-e ha néhány napig így viseli.
2010. júl. 30. 17:09
 9/11 anonim válasza:
100%
Én mikor megkaptam az első szemüveget, nekem pont ezek voltak a problémáim. :)) De erre felkészített az orvos, mondjuk ezzel nem sokat segített, mert gyalog mentem haza és egyedül, egy óvatlan pillanatba pedig a bokorba kerültem, Sose felejtem el :P De nekem egy délután alatt megszűnt a probléma, másnap kutya bajom se volt.
2010. júl. 30. 17:55
 10/11 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik alakul nálunk is, azt mondja a csaj, már nem állok olyan ferdén, ha rám néz :-) Remélem nagyobb volt az első ijedtség, mint kellett volna...
2010. júl. 30. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!