Szemüvegesek segítség kéne! ?
Idén megyek kilencedikbe és tavaly áprilisban elmentünk egy rutin látásvizsgálatra. Egy optikába mentünk, ahol minden szerdán szemész (nem optikus!) jár ki, és az ő rendelésén voltunk. Ekkor kiderült, hogy a szemeim a következőek: J:-0,5 B:-0,25. Az orvos szerint ekkora eltérés még nem érzékelhető, így nem kell szemüveg. Ekkor azt mondták, hogy fél évente járjunk vizsgálatra, mert romolhat a szemem. Októberben el is mentünk, ekkor már B: -0,5 +0.0 (valószínüleg cylinder, de nem tudtam kiolvasni) J: -0,75 -0,25 (valószínüleg cyl). Azt mondta, hogy még nem feltétlenül szükséges a szemüveg, így ő nem ír fel. Most áprilisban kellett volna mennünk újra, de a kialakult helyzet miatt most fogunk időpontot kérni. A szemem szerintem romlott, most már kicsit zavar is, tippre J: -1 vagy -1.25 B:-0,75 vagy -1 lehet. Erre már fog felírni szemüveget? És tapasztalatból ekkora dioptriánál érdemes?
A válaszokat előre is köszi!:)
Ártani nem árt a szemüveg, az biztos. A kérdés az, hogy észleled magadon hogy kevésbé látsz távolra? Mert nekem azért kellett 8 évvel ezelőtt szemüveget csináltatnom, mert általános iskolában nem láttam a táblát. Utáltam egyébként és sosem hordtam, de már 1 éve napi szinten vezetek, így muszáj hordanom. Nekem nagyon rossz a szemem, szemüveg nélkül nagyon rosszul látok.
Ha nem látsz jól tényleg, akkor szerintem mindenképp csináltass. :)
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!