A tömény alkohol károsítja a műanyag szemüveglencsét?
Figyelt kérdés
A feleségem letakarította alkoholos kézfertőtlenítővel a szemüvegem, termeszetesen a lencséket is. Viszont a neten azt olvastam, hogy nem tesz jót különböző bevonatoknak(pl. a tükröződés, és páramentes réteg). Látszólag nem lett baja, de nemrég csináltattam és elég drága volt.2020. ápr. 16. 09:18
1/1 anonim válasza:
Tudtommal az alkohol nem. A műanyagot leginkább oldószerek, pl. benzinek, hígítók, stb. károsítják.
Amúgy páramentes réteg elérhető sima szappanos (nem folyékony szappan!) bedörzsöléssel, igaz, ez inkább üvegre, tükrökre hatásos, műanyag lencsére még nem próbáltam.
Szemüvegre legjobb speciális kendőket, papírokat, (azokon lencse tisztító anyag van) esetleg spray-ket, vagy finom, puha (nem bolyhos) textileket használni. Pl. a DM-ben is kaphatóak ilyenek, és nem is kerülnek sokba. Csak gondoltam, megemlítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!