Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit tegyek, ha új szemüveggel...

Mit tegyek, ha új szemüveggel szinte csillapíthatatlanul fáj a fejem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Múlt hétfőn (03.23) vettem át az új szemüvegemet. Első nap szédültem, hányingerem volt, fejem fájt. További napokban is volt fejfájás, ami hét közepére csillapodott, de hétvégén megint visszatért. Hétfőn megírtam a főorvosnak, hogy mi a helyzet. Azt kérte, legyek még egy hétig türelemmel. Aznap (hétfőn) nagyon jó volt, szinte nem is fájt a fejem. De kedden borzalmas volt, gyógyszert vettem be, de este fejfájással feküdtem. Ma (szerdán) meg azzal keltem, délre megint nagyon fájt. Megittam egy Flector Rapidot, attól kicsit jobb lett, majd aludtam délután két órát (fáradékony is vagyok az új szemüvegtől), utána elmúlt. De mostanra megint fáj.

Mit tegyek, mik a Ti tapasztalataitok?

Köszönöm a válaszokat!

2020. ápr. 1. 20:11
 1/10 anonim ***** válasza:

El van méretezve a szemüveg.

Optikus meg tud vizsgálni.

(Egy másik.)

2020. ápr. 1. 20:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne hord a szemüveget, nem véletlenül fáj a fejed tőle! Az nem normális, ha ennyire fáj!
2020. ápr. 1. 20:21
 3/10 A kérdező kommentje:

Ezzel az a gond, hogy a garancia odaszólt, ahol vettem a szemüveget, ha elkérték 90 napig cserélniük kell.

Inkább tapasztalatokra lennék kíváncsi, másnak hogy volt új szemüvegnél. Hiszen az orvos türelmet kért hétfőig, csak nehéz türelmesnek lenni tíz nap masszív fejfájás után.

2020. ápr. 1. 20:23
 4/10 anonim ***** válasza:
60%

voltam ilyen helyzetben, asztalra csaptam, 2× csiszolták újra a lencsét, mire jó lett

mérettesd be egy másik optikában!

2020. ápr. 1. 20:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Rendben. De akkor orvos miért mondta, hogy legyek még türelemmel?
2020. ápr. 1. 20:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Rossz a szemüveg, azonnal vedd le! vagy men vissza, és reklamálj, vagy azonnal keress meg egy másik orvost és csináltass másik szemüveget. Ugyanabba a keretbe is lehet.
2020. ápr. 1. 20:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Azért mondta, mert neki az a kényelmes. Nem kell újravizsgálnia, azt mondja, hogy majd megszokja a szemed.

A helyes fókusz pontos megtalálása és becsiszolása és a szemüveg milliméterre igazítása a fejedre és főlkeg a szemeidhez egy kiváló optikus melója lehet, de ahhoz az orvos is kell, akinek tudnia kéne, hogy milyen erős üveg kell neked.

2020. ápr. 1. 20:43
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez a legnagyobb baj, hogy nem orvos írta fel, hanem optikus. Én eleve nem akartam optikussal felíratni, mert jobban bízom egy orvosban, aki hat évet járt egyetemre, mint egy OKJ-s otikusban, de a szemészeten annyira győzködött az asszisztens telefonon, hogy jó az optikus is, hogy végül oda mentem, nem orvoshoz.
2020. ápr. 1. 21:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Rossz a szemüveg, ne hordd. Ha tudsz, majd menj vissza a szemészhez és ne az optikussal, hanem a szemésszel irattasd fel a szemüveget a garancia keretén belül.
2020. ápr. 2. 10:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Visszavittem a szemüveget.

Újra megvizsgáltak, aki ma csinálta, állítólag orvos, nem látszerész. Remélem tényleg így van.

Mindösszesen negyed dioptriával volt magasabb az új szemüveg egyik lencséje és a cilindere is.

De a mostani vizsgálat azt hozta ki, hogy ugyanolyan dioptria kell, mint a régi szemüveg volt, tehát az új szemüveg erős. Szerintük ez a negyed dioptria nem befolyásol semmit. Viszont hogy visszavettem a régi szemüvegemet, fél óra múlva komfortosabbnak éreztem, mint az újat, annak ellenére, hogy ennek már karcos a lencséje, meg be is van sárgulva. Nem fárad a szemem, nem érzem, hogy olyan, mint ha keresztbe állnának a szemeim, stb.

Csiszolnak másik lencsét az új szemüvegbe. Zöld megy mindenkinek.

2020. ápr. 2. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!