Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyi idő után romlik a szem?

Mennyi idő után romlik a szem?

Figyelt kérdés
Asszem szeptember, oktobeer fele kaptam új lencséket, de most kezd furcsa lenni a látásom. Szemüveg nélkül nagyon durván gyengén látok, szemüveggel éles, de néha ilyen furcsa. Lehet csak romlott a szemem?

2020. márc. 30. 19:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek más, általában életkortól és személytől függ. 12-15 éves kor között (mikor a legjobban romlik a szem), általában félévente negyed/fél dioptriát.

Szerintem ha élesen látsz, nem romlott a szemed, de ha úgy érzed, akkor nézesd meg.

Hány dioptriás amúgy a szemed?

2020. márc. 30. 19:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Sajnos nem tudom hány dioptriás. Nem is az hogy nem látok élesen, szimplán csak ilyen furcsa lett a látásom.
2020. márc. 30. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyénfüggő, mint minden más. Nekem pl. túl jó volt a szemem mindig , értem ezalatt, hogy a légypiszkot is leolvastam 10 méterről bárhonnan. Nos most 40 múltam , mögöttem van egy jó 20 év aktív gépezés, gépen dolgozás stb. semmit nem romlott a látásom ugyanolyan maradt, mint régen. Lehet másnak meg 1-2 év alatt megette volna a szemét ez a mennyiség.

De szerintem szemüvegeseknél tuti másképp van, húgom szemüveges és mikor új szemüveget csináltat, akkor általában mindig változik neki. Nem vágom az értékeket amúgy, hogy mi mennyi meg mi a rossz.

2020. márc. 30. 19:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Akinek magas a vérnyomása, tudja, hogy mennyi, akinek a vércukra, az is. Hogy lehet, hogy a szemüvegesek fele azt se tudja hány dioptriás a szeme ?
2020. márc. 30. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Teljesen egyénfüggő. Viszont ha távolra nem látsz akkor viseld folyamatosan a szemüveget!! Amikor nincs rajtad akkor hunyorítani fogsz hogy élesebben láss, azzal meg folyamatosan nyomást fejtesz ki a szemlencsére, tovább deformálod és romlik a látásod.
2020. márc. 30. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!