Ha rövidlátó vagyok, a szemüveget akkor is viselni kell, ha olvasok?
Figyelt kérdés
-2.5 és -2.75 a dioptria.
Most csináltattam, előtte gyengébb szemüveget használtam, azt is csak vezetés közben.
Ha viselem, közelre is jól látok benne, de pl. Ha olvasok, vagy telefonozok némileg kicsinyít.
2020. márc. 17. 11:17
1/4 anonim válasza:
Semmit sem kell. Szemüvegben látsz jobban olvasni vagy anélkül? Amelyik jobb, úgy olvasol.
2/4 anonim válasza:
Ha látod kényelmesen szemüveg nélkül is a betűket, akkor NE viseld olvasáshoz. Ha nem, akkor készíttes rövidlátóknak való olvasószemüveget, amiben szintén negatív dioptria lesz, de olvasási távolsághoz bemérve.
3/4 anonim válasza:
Ha jól tudsz vele olvasni is, akkor sztem jobb, ha azzal olvasol.
Mégpedig azért, mert akkor így szokja meg a szemed.
Ha folyton leveszegeted, akkor később (ahogyan öregszel kicsit), már tényleg le fog kelleni venni az olvasáshoz, az meg sokszor macera, ha pl. nem otthon vagy.
4/4 anonim válasza:
Rövidlátásnál kifejezetten káros közelre is dioptriával nézni!! NE szokja meg a szeme, ha nincs rá szüksége. Az időskori szemromlás teljesen más, és így is, úgy is le kell majd venni a rövidlátó szemüveget közelre, vagy multifokális lencsét csináltatnia. Ez a dioptria még nem annyira gáz, hogy kartávolságra ne lásson jól vele. Ha nem értesz hozzá utolsó, ne adj neki debil tanácsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!