Mennyi az esélye hogy a koronavírus járvány miatt
bezárják az optikákat?
Figyelt kérdés
Hamarosan lencsét tervezek cseréltetni a szemüvegembe, és attól félek ha ott hagyom a kedvenc szemüvegemet.....akkor beragad valami karanténba.....hónapokra.
Amúgy elég bonyolult lencséről van szó (Prizmás)....eleve 8-10 munkanap a legyártási ideje. És csak lencsegyárban lehet becsiszolni (Hoya, Zeiss, Essilor), helyben nem megoldható.
Jogos félelem. Cseheknél már a kisboltokat is bezárják, szóval az optikának is valószínűleg kasza lehet.
Mennyire halasztható a lencsecsere? Kibírod mondjuk pár hónapig a régivel?
2020. márc. 15. 02:34
2/17 A kérdező kommentje:
Hát már sajnos homályosan látok vele távolra, ami elég zavaró kültérbe, nagyobb terekbe. Otthon saját lakásba annyira nem jön elő, ott nem probléma.
2020. márc. 15. 03:26
3/17 anonim válasza:
Kicsit a valoszinusege, mert az nem az a hely, ahol tumultus a jellemzo. A patikaknal is ugy oldottak meg,hogy csak egyenkent engednek be. Az a lenyeg, hogy mukodnek.
2020. márc. 15. 03:34
4/17 anonim válasza:
A helyedben nem adnám be, inkább új kerettel próbálkozz.
2020. márc. 15. 07:44
5/17 anonim válasza:
Kicsi az esélye, de sajnos nem nulla.
2020. márc. 15. 09:04
6/17 anonim válasza:
Szerintem az optika félig meddig kapcsolódik az egészségügyhöz, inkább utolsók között zárnak be. Ha mindenáron akarsz egy új szemüveget, én lehet vennék egy komplett új szemüveget, és akkor ha bent is ragad, a régi megmarad. De szerintem pár hétig még nem lesz minden bezárva. Persze te látod, hogy anyagi helyzeted ezt mennyire engedi meg, én mindenesetre megfontolnám, ha szemüveg nélkül nem boldogulnék.
2020. márc. 15. 10:34
7/17 anonim válasza:
Megkérdezhetnéd adott optikát, hogy ha leadták a rendelést, akkor zárás estén van-e kiszállítás vagy valami.
2020. márc. 15. 10:42
8/17 anonim válasza:
80% szerintem. Egy héten belül.
2020. márc. 15. 20:23
9/17 anonim válasza:
"elég zavaró kültérbe, nagyobb terekbe. Otthon saját lakásba annyira nem jön elő, ott nem probléma."
Akkor várd ki a járvány végét, otthonra jó lesz ez is, aztán majd csináltatsz újat (legalább fellendíted vele a gazdaságot).
2020. márc. 15. 22:27
10/17 anonim válasza:
"pár hétig még nem lesz minden bezárva"
Én is ezt hittem az iskolákkal kapcsolatban a csütörtöki sajtótájékoztató után, aztán pénteken este kiderült, hogy máris bezárják őket...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!