Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » MEgéri megcsinááltatni?

MEgéri megcsinááltatni?

Figyelt kérdés

Lézeres szemműtétet érdemes megcsinálnom? 18 éves vagyok (fiú) szeretnék lövész lenni honvédségnél.. és ez csak éles látással lehetséges.. mivel tudom hogy a férfi test biológiailag 23 év körül "érik meg" tehát addig elvileg még romolhat a szemem.. de viszont.. már 4 éve ugyanakkora dioptriás a szemem. van esély rá hogy még romlik valamit? (23 éves koromig nem akarok várni honvédséggel)

válaszokat előre is köszi!

2010. júl. 23. 01:30
 1/4 A kérdező kommentje:
bal szemem -0.5ös a jobb szemem -1.5ös. ha számít vmit.
2010. júl. 23. 01:31
 2/4 anonim ***** válasza:
az semmi! Nekem mind2 szemem -1es, bár én nem készülök lövésznek, de azért az annyira nem rossz. és ha 4 éve nem romlott akkor meg pláne nem. Lehet hogy megse csinálnák vagyis szerintem biztos. csináld a szemtornát, nekem is segített.:)
2010. júl. 23. 02:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Első válaszloló, szerintem ha a honvédség feltételei között van az éles látás, akkor valószínűleg lesz látásteszt, és azon kibukik, ha nem tudja leolvasni a számot.
2010. júl. 23. 03:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Ilyen alacsony dioptriaszámnál esélyes, hogy nem csinálják meg. A létező legpontosabb lézeres eljárásnál is előfordulhat, hogy nem 100% pontossággal sikerül, ami azt jelenti, hogy az eddig 0,5 minuszos, azaz rövidlátó szem 0,5 pluszos lesz, vagy a 1,5 dioptriásból csak 1-et vesznek le, marad még fél. Igaza van a válaszolónak, a vizsgálaton kiderül, ekkora dioptriával alkalmas vagy-e arra, amit szeretnél.

Én nem értek hozzá, da nem tudom elképzelni, hogy a honvédségnél vagy a zsaruknál kizárólag 100%-os látású emberek lőnek. Ilyen gyakorlatilag szinte nem is létezik.

Akkor nem létezik szemüveges vagy kontaktlencsés ezeken a területeken, akinek szabad lőnie? Elég életszerűtlenül hangzik, nézz utána alaposan.

2010. júl. 25. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!