Igaz hogy ha nem lát valaki szemüveg nélkül se közelre se távolra akkor a szemműtét se segít? Mert én voltam vizsgálaton, és ilyet nem mondtak, azt mondták műthető
Ez nem ilyen egyszerű.
Ha olyan helyen voltál, ahol szemműtétet csinálnak és ott meg lett vizsgálva a szemed és aszerint alkalmas vagy a műtétre, akkor az úgy van.
Köszönöm!
A saszsemben voltam, azt tudom hogy nekik nem az a lényeg hogy lehuzzanak, mert már pár éve is voltam csak még nem voltam alkalmas
Egy rövidlátóval 40 felett előfordulhat. Távolra ugye alapból nem lát jól, ehhez jön az hogy közelre meg öregszem effektus miatt kezd rosszabbul látni (ugyanabban a szemüvegben). Ezután vagy megműtik 0-sra és akkor közelre kell a szemüveg, vagy beállítják közelre a kis plusz dioptriára, de akkor meg távolra nem lesz jó.
Egyedül dupla alacsony (és kis eltérésű) mínuszos dioptriánál van lehetőség egy arany középútra: egyik szem 0-s lesz, a másikat meg belövik az olvasáshoz (kb +1 dioptria) és akkor a távolságtól függően mindig a másik lesz a vezérszem, ahhoz alkalmazkodik az agy és éles lesz a kép mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!