Mi a véleményetek ezekről a modern szemüveglencsékről? Használnak szerintetek? (véleményem lent)
Szerintem a karcosodásgátlás működik. Vagy pedig én tudok extrém jól vigyázni rájuk, mert a legelső szemüvegem is olyan, mint újkorában. De mégsem, mert mindegyik leesett már párszor, ennek ellenére vannak jó állapotban.
Az UV szűrés is működik, legalábbis az UV-re sötétedő szemüvegem még télen is elsötétedik kint, akkor is, ha nem süt a nap. Az elején meg is lepődtem, nem gondoltam volna, hogy télen is ekkora a kinti UV-sugárzás.
Viszont a páramentességet nem tapasztalom. De azt sajnos a lencsét kifejezetten páramentesítő réteggel bevonó speciális törlőkendő sem volt képes elérni.
A cseppmentesség valószínűleg azt jelenti, hogy leperegnek róla a vízcseppek, és száraz marad a felület. Ezt kifejezetten nem ellenőrizem, viszont esőben is rendesen látni vele, amúgy meg ilyen víztaszító felületi bevonat készítése szerintem nem túl nehéz, úgyhogy ennek is működnie kell.
A monitorhoz való védőréteg is hasznos, bár tesztelni kicsit macerás lenne, pl. dolgozz 8 órát ilyen szemüvegben, másnap 8 órát egy enélküli szemüvegben, melyik nap fárad el jobban a szemed? De szerintem nem annyira drága, hogy ezen spórolj, a szemünk eléggé fontos érzékszervünk ahhoz, hogy ne sajnáljuk tőle a plusz védelmet.
De ha nem hiszel vagy bízol ezekben, legközelebb ne kérj ilyesmit.
Hát, talán nem volt szerencsétek a gyártóval. Bár nekem volt már Hoya, Ofotért, Vision Express, Essilor, de ezek mindnél rendben voltak.
Az UV-re sötétedést külön kérni kell.
Nekem egyedül a párásodással vannak gondjaim, de nem vészes.
Lehet, hogy olyan munkát végeztek, hogy jobban ki van téve az üveg olyasminek, ami miatt gyorsabban karcolódik?
Vagy nem jól törölgeted? Én soha nem használtam semmi mást, mint a kis kendőket, amiket adtak hozzá, meg direkt szemüvegtisztításra készült nedves törlőket, vagy tiszta vizet, amivel az egész szemüveget megmostam. De pl. soha nem törölgettem papírzsebkendővel vagy a ruhámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!