Lehet csak pár napra (3-4 napra) kontaktlencsét venni?
Figyelt kérdés
Szeretnék kontaktlencsét,de csak 3-4 nap lennne,amikor szűkségem lenne rá. Utána már nem,mert hordok szemüveget is,de nem is olyan rossszak a szemeim,de kivetítőt,ami egy kicsit messze lesz tőlem,már a kiírásokat nem fogom tudni elolvasni.Szemüveget meg nem szeretnék vinni oda. Néztem 1 napos lencséket is,de azokat csak úgy lehet venni ,hogy egy dobozba 30 db van,nekem meg ugyebár csak 4 pár kéne max. Segítenétek,hogy milyet vegyek,és hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Viszonylag 2000-3000 ft-ot költenék rá.Próbalencsén is gondolkoztam,de azt meddig lehet hordani,és mennyiért lehet venni? És ha olyat veszek akkor nem kötelező utána semmit vennem? És hol lehet venni Budapesten?Köszönöm előre is.:)
2010. júl. 20. 13:12
1/8 anonim válasza:
A próbalencse nem hangzik rosszul. de azt csak akkor kapsz, ha vizsgálatot kérsz. Mondjuk egy pár heti lencse lenne a megfelelő. No de: egyforma a két szemed dipotriája? Hordtál már valaha kontaktlencsét? Mert ha nem, honnan tudod, milyen görbületre van szükséged, ill. hogy milyen lencsét kérj?
2010. júl. 20. 13:20
2/8 anonim válasza:
Hát ez nagyon nem így megy. Először is: szakember megvizsgál, eldönti (ő, és nem te!), milyen lencse való neked. Biztosan talál egynaposat is. Azt nem adják darabra, az igaz. De havit biztosan nem éri meg megvenni. (Meg ahhoz tisztító lötyi is kell, az se olcsó.)
Ha azonos dioptria kell, szerencséd van, mert akkor csak 1 dobozzal kell megvenni. Ha az egyik szemed 1-es, a másik 3-as, akkor viszont sajna 2 doboz (a 30 naposból). Fél dioptria eltéréssel lehet a gyengébbet venni.
Ezután hozzászoktatod a szemedet a lencséhez, nem lehet azonnal egész napra (5-8-10 stb.) órára bent hagyni. 1. nap 1-2 óra, második nap 3-4... stb.
2010. júl. 20. 13:22
3/8 anonim válasza:
A heti lencsét sem 1 hétre adják, ezek 6 db-osak. Külön nem árusítható. (Hivatalosan. A napi sem.)
2010. júl. 20. 13:24
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Még nem hordtam kontaktlencsét,ezért ez jó alkalom is lenne kipóbálni. Tudom jól,hogy kell hozzá vizsgálat.Úgy hallottam,hogy egyes ilyen helyeken meg is vizsgáják,így van ez? Vagy jobb,ha elmegyek külön szemészetre? Mikor legutoljáraa voltam az egyik szemem 2 a másik 2,1 volt. És nem egész napra lenne rá szükségem pár órára.:) De megértettem,hogy hozzá kell szoktatnom a szememet..
2010. júl. 20. 15:05
5/8 A kérdező kommentje:
első írónak: 1 pár heti lencse jó lenne,de igen tudtommal se lehet így kapni,csak többet egy dobozban. :S
2010. júl. 20. 15:07
6/8 anonim válasza:
Ha tudod a dioptriát, akkor a vaterán vagy a dr.dio weblapján találhatsz olyat, amit keresel. Saját felelősségedre persze, mert a rendelés egyben nyilatkozat arról, hogy jársz szemészhez időnként felülvizsgálatra és nem vagy eltiltva a lencsétől.
2010. júl. 20. 17:35
7/8 anonim válasza:
Szemüvegből más dioptria kell mint kontaktlencséből. És a görbület sem mindegy. Ezért kell a vizsgálat mindenképp, ezt gyorsan megcsinálják ha bemész egy optikába. Ott ajánlanak is lencsét, csak mondd el mire kell, bár biztos hogy napit kapsz, ami bizony 30 db-os. És elég drága is. Viszont szerintem ha nem kell akkor eladhatod majd vaterán a maradékot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!