Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rosszul vagyok szemüvegben?

Rosszul vagyok szemüvegben?

Figyelt kérdés

Nos hát szombaton vettem át életem első szemüvegét és borzasztóan viselem. Tegnap volt rajtam kb 4 órát ma pedig olyan 8-at, de egyenlőre csak tévézéshez meg itthon merem hordani mert szédülök benne és fáj a fejem tőle valamint a szemeim is. Az optikában azt mondták, hogy mivel cylinderes szoktatni kell magam hozzá. De ez mégis meddig fog tartani körülbelül amig utcára is hordhatom biztonságosan?

Néhány adat:

Távoli korrekció:

Jobb szemem 1

Bal szemem 1,5 + 0.5 cylinder

2019. dec. 1. 20:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb nettó hülyeség.

Nekem is olyan volt a szemem. Megkaptam életem első szemüvegét és nem szédültem benne, nem fájt a szemem. Egész nap tudtam hordani.

Van olyan aminél szédülök meg fáj a szemem is, de ott a szemüveggel nem volt minden oké. Ha másik volt rajtam semmi bajom nem volt. Amint felraktam kezdtem szédülni.

2019. dec. 1. 20:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A 1,5 + 0.5 cylinder a nullához képest elég nagy ugrás, így valószínű beletelik pár napba, míg megszokod.

Ha pár nap alatt sehogy sem sikerül, akkor előfordulhat, hogy a szemüveg készítésekor elcseszték a szemtávolságot. Én legalábbis jártam már így. A régi szemüvegem után kaptam egy kicsivel erősebbet, és ugyanazok voltak a tünetek: szédülés, fejfájás, illetve a két szem képe sem igen akart összeállni eggyé.

De ha csak tegnap kaptad, akkor még valószínűleg nem szoktad meg eléggé.

2019. dec. 1. 20:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy fél dioptriával kevesebb, de mindkettőn van ennyi cilinder. Első nap kora délután hoztam el, már elfelé úton vezettem vele (pedig először "meg akartam szokni" és csak utána vezetni), estig rajtam volt, azóta meg kb. állandóan.

Nem volt vele semmi probléma, első perctől kezdve magabiztos voltam vele, volán mögött is.

Ha neked ennyire rossz érzés, akkor lehet, hogy elrontottak valamit.

2019. dec. 1. 20:53
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Több, mint fél éve kaptam meg életem első szemüvegét (márciusban) és még mindig rettentően rossz. 20 percnél hosszabb ideig nem tudom viselni, mert minden bajom lesz, megfájdul a szemem, bezárva érzem magam, nem látok. 20 perc a rekord, de már felvétel után 5 perccel is jelentkeznek a gondok. Közben nem hordtam folyamatosan emiatt, csak egyetemen tábla olvasásához vettem fel, és azóta romlott is a szemem. Azt vettem észre, hogy már csak a szélén látok élesen. Egyébként kb annyi dioptria mint a tiéd, az egyik 0.75 a másik több mint 1, cilinder nem tudom van-e rajta.

De egyszerűen borzalmas, sose fogom megszokni. Ha lesz annyi pénzem, és tovább romlik a szemem, akkor csináltatok kontakt lencsét

2019. dec. 1. 20:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Na hát most jól bepánikoltam, hogy ezt én sosem fogom megszokni. De már csak azért is hordom, hátha jobb lesz... Látni amúgy nagyon jól látok vele. Olyan mint mikor nézel egy videót 240p-ben majd felkapcsolod 4K-ra. :D Csak ezek a "mellékhatások" ne lennének. :(
2019. dec. 1. 21:25
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudtam megszokni. Még az orrom is elkezdett zsibbadni tőle és olyan érzésem volt éjjel is, hogy rajtam van a szemüveg. De nekem azért nem volt jó, mert kiderült nagyon nem jó amit csináltak. Cilinderes kellett volna, illetve nagyobb dioptria... De erősödtek, hogy az jó lesz, nem kell nagyobb, mert eltulozzák a kórházakban. Én hülye meg persze jobban láttam vele mint anélkül, így rábólintottam. Próbáld többször kevesebb ideig hordani. Nekem maradt a kontaktlencse. Kitartást kívánok!
2019. dec. 2. 04:20
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem csoda a cilinderben először menni sem mertem az utcán. Jobb a kontaktlencse a cilinderesnel vagy nincs b. észre sem vehető. Állítólag.
2019. dec. 2. 18:27
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a kommenteket.

Ma szinte egész nap rajtam volt. Mintha kicsit jobb lenne már de ahogy fordulok meg vagy ha hirtelen nézek ide-oda akkor még mindig szédülök benne :/

2019. dec. 2. 23:36
 9/12 anonim ***** válasza:

Valószínűleg csak a cilinder miatt van, hordd és hozzá fog szokni a szemed, de akár 2 hét is lehet a megszokási ideje.

Ha akkor sem jó, akkor meg vidd vissza.

2019. dec. 3. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kell neki ido, amig teljes mertekben hozzaszoksz. Nekem most emeltek 1 es 0,75rol 2 es 2,25re. A 2,25 cilinderes is. Igy nekem valamivel tobb, mint egy dioptriat emeltek, a bal szememet (ez a gyengebb) huzta, mintnaz allat, szedultem, kicsit mozditottam a fejem, mar torzitotta a teret. De mar egesz megszoktam. Neha meg a terlatasomba ha beleesik pl az ablak, akkor azt torzitja, de mar nem olyan feltuno.
2019. dec. 5. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!