Lehetséges, hogy a kettőslátás oka a szemeim pár dioptrával eltérő "minősége"?
Szürkehályog műtét elvégeztetésére kényszerültem.
Az egyik szememnél ez kitűnően sikerült. A másik szemem érezhetően sokkal gyengébb, ezzel a látvány kontúrjai homályosabbak. Vélhetően erre erősebb szemüveget fogok kapni, ha majd a műtét utáni 6 hét eltelet - 3 hét múlva.
Valahol olvastam, hogy a kettőslátást ez a körülmény is okozhatja - így nem vállalhatom az autóvezetést sem.
Ahol a műtétet végezték, ott nem kaptam érdemi választ a kettőslátás okára.
De jó lenne, így lenne és ezzel megoldódna a problémám!
1/2
Köszönm szépen a tájékoztatást, szerencsés Vagy, ha szemüveggel is, de rendben van a látásod.
Tudom, hogy a kettőslátásnak nem ez lehet az egyetlen oka. Tájékozódásom szerint egyéb körülmények is lehetségesek, az sem törvényszerű, hogy valakinél a szemei jelentősen eltérő dioptria-korrekció szükségtessége együtt járjon a kettőslátással.
2/2
A kérdés vélhetően az 1. valaszadóhoz szólt.
Én még nem tudom a szemeimhez szükséges szemüveg adatait - a műtéttől számított 6 hét eltelte után javasolták a szemüveg felírattatását.
5/5
Nagyon köszönöm a kiegészítést! Magam is így tudtam, hogy 3 dioptria körüli különbség esetében adódhat kettőslátás.
Nagyon bízom benne, hogy nálam is ez a helyzet, és szemüveggel javítható lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!