Akinek van volt kontaklencséje az segítene nekem?
Elég rossz a szemem mert messzire homályosan látok. Szemüveget nem szeretnék mert nem is állna jól és amúgy is utálnám és nem hordanám + sportolok és ott se lenne jó a szemüveg. El fogok menni szemészetre és ott kérhetem hogy kontaklencsét kapjak és ne szemüveget? Mennyibe kerül? És milyen nehéz használni? mesélnétek róla?
Előre is köszönöm.
Nekem kb 4 eve van lencsem es nagyon szeretem. Elotte evekig szemuveget hordtam, nem szerettem. Termeszetesen kerheted, hogy kontaktlencset kapj. Eloszor adnak probara aztan ha nem valik be, akkor nem irnak tobbet. Nem mindenki viseli jol, ahogy irtak elottem.
En nem hasznalok melle szemuveget, reggeltol estig lencsem van. En jol birom, ugyan van hogy este mar faradt a szemem, tobbet kell pislognom... ha ejszakai ugyeletem van, akkor is bent hagyom a lencset, szoval sokszor 1618 orakat is. Szeretem hogy batran lehet napszemuvegem is, olyan amilyen megtetszik. Meg hogy sportolas kozben is latok. Vagy elotte pl szeretkezeskor is zavart a szemuveg, de ha levettem, akkor csak elmosodottan lattam a parom.
Gyorsan megszoktam, az elso egy-ket hetig tartott tovabb kivenni-betenni, utana par masodperces rutinna valt.
En a netrol szoktam rendelni, postan megjon, azt a tipust amit a szemeszeten eloszor felirtak. Havi lencseim vannak, de en rendszerint tovabb hordom oket, a szemorvos mondta, hogy erezni fogom ha mar el kell dobni a lencset, ha bantja a szemem...siman hodhatom 6-8 Hetig. Hat en tovabb szoktam hordani, akar 3 honapig is, nem biztos hogy peldat kell rolam venni, de a tisztitasra nagyon ugyelek.
3 Par lencse kb 65 eurora jon ki nekem, mert specko lencsek kellenek mert asztigmatizmusom is van a tavollatason kivul. Ha ez nem lenne, harmadert is vehetnek lencset. Ez sem olyan veszes, havi 10 euro kb, persze tobb mintha szemuvegem lenne, de mas ennel joval tobbet kolt figire peldaul, szoval en ezt nem tartom soknak erte es sokkal elonyosebb mint a szemuveg.
Eloszor is menj el egy optikaba vizsgalatra, ott kapsz probalencset. Ha nem jo kapsz masik fajtat, lehet probalgatni. Nem mindenkinek ugyanaz jo. Nekem csak a 2hetes Acuvue lencset birja a szemem, semmi mast, igy nincs valasztasom.
Szemuveg nem kell ha nem akarsz, pihentetni tudod a szemed anelkul is.
Eleinte lehet nehez berakni, kivenni, de ez 1-2 het, utana menni fog konnyen. Sokfele aron vannak, webshopokban nezz korul, ott latni fogod. Boltokban ennel valamivel dragabban kapod majd.
Utolsó, hülyeséget beszélsz. 14 éves kortól lehet lencsét hordani, kivételesen normális, felelősségteljes gyereknél akár korábban. A betanítási idő kb. 30 perc. Ha ezalatt nem tudja 3× betenni és kivenni a lencsét, akkor alkalmatlan rá aznapra. Lehet tovább próbálkozni. Ha valakinek sosem sikerül, akkor nem lehet lencséje nyilván, hiszen hogyan venné ki és tenné be. Tehát ha neked nem lehetett, akkor emiatt. Szembetegségek, speciális prizmás dioptriánál sem ajánlják, de gondolom azt írtad volna.
Egy optikai dolgozó.
Bocsi, utolsó, azt írtad nem lehetett ELSŐNEK lencséd. Ez így van abszolút. De írtam is talán a legelső kommentemben, hogy nem váltja fel a lencse a szemüveget, mellé mindenképpen kell.
Magyarul, ha megvizsgálják a szemed, kijön az xy dioptria, te nem mondhatod, hogy csak kontaktlencsét akarsz.
Így nem beszéltél hülyeséget, bocsánat.
De amit leírtam a betanításról, hasznos lehet másoknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!