Miért nem lehet a kontaktlencsében aludni?
háát,van olyan lencse is ha jol tudom amiben lehet aludni.
Én sajnos elcsesztem a szememet a kontaktlencsével,mert amikor még eljártam kocsmázni,inni,sokszor nem volt annyi önuralmam, ki venni már a lencsét mikor haza értem,és vele aludtam.
Nekem elég sebhelyes lett,de persze ez csak a szemészek műszerével látható.Inkább hegeknek mondanám őket.
Elég érzékeny lett a szemem.Festeni pl nem is festhetem már.
Az első leggyakoribb hiba - és mint ilyen a legtöbb probléma okozója – a lencse túlhordása. Ez az eset a nyilvánvalóbb, hiszen időnként előfordul, hogy valaki a havonta cserélendő lencsét másfél-két hónapig is viseli. Ne tegye!
Az idő múlásával a lencsék oxigénáteresztő pórusai eltömődnek, így a szem oxigénellátása csökken. Az oxigénhiányos állapotba kerülő szemben pedig megjelennek a csak mikroszkóppal látható ereződések az egyébként érmentes szaruhártyában.
A túlhordás másik, talán kevésbé ismert oka, amikor az ajánlott napi viselési időt lépik túl. Az általában ajánlott 10-12 órás viselet helyett ilyenkor gyakran 16-18 órán át van bent a lencse. Ilyen esetben a hagyományos lencsék helyett mindenképpen az ún. "lélegző" szilikon-hidrogél alapú lencsék alkalmazása javasolt. Ezek a hagyományos lencsékhez képest akár 5-6-szor több oxigént engednek át magukon a szem számára, így a napi viseleti időt nem kell korlátozni.
Ezek a lencsék akár még alvás közben is fennhagyhatók, de a kontaktlencsével történő alvással vigyázzunk! Túl azon, hogy erre nem minden lencse alkalmas, nagy lehet az eltérés a viselők szemének oxigénigényében is. Csak abban az esetben aludjunk a lencsében, ha azt a szakember is jóváhagyta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!