Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Aki rövidlátó, szemüveges, az...

Aki rövidlátó, szemüveges, az közelre jobban lát?

Figyelt kérdés

Én nem tudom, közelről még az atomokat is látom.

Szemüveg nélkül, messzire nem látok.

De közelről minden annyira részletes. Pl van ez hogy valaki be akarja fűzni a cérnát a tűbe. Én igazából még a tűnek a kis felületi hibáit is látom. A cérna meg úgy néz ki mintha több száz pici cérnából lenne összefűzve.

Néha szórakozok ezzel hogy porszemeket nézegetek.

2019. aug. 22. 01:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Én közelre sem látok túl jól:(. Pl. már most a telefonozáshoz is jó ha rajtam van a szemüveg, minden élesebb, és nem kell hunyorognom
2019. aug. 22. 01:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen. De a nevében is benne van, rövid távra lát jól az, aki rövidlátó. Én is az vagyok, kontaktlencsét hordok, de amikor bent van, nem tudok például befűzni egy cérnát, nem tudom bekapcsolni előlről a nyakláncomat, reflexből mindig közelről próbálok elolvasni apróbetűket, de nem tudom, mert egyből összefolyik minden, mivel ugye távolra nem látok, és ebben segít a lencse, emiatt torzít ha valamit közelről nézek.

De van aki közelre se és távolra se lát jól. Vagy pont, hogy közelre nem, de távolra igen.

2019. aug. 22. 01:41
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Rövidlátó vagyok, és nyilván, ha közel tartok magamhoz mondjuk egy könyvet szemüveg nélkül, akkor jól látom a betűket, de eddig nem tűnt fel, hogy az átlagnál jobban látnék közelre.
2019. aug. 22. 02:38
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Nem lát jobban, mint a normál látású, pontosabban nincs semmi összefüggés.
2019. aug. 22. 20:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van, aki rövidlátó, az a jól látóknál közelebbi dolgokra is rá tud fókuszálni (ha nincs rajta a korrekciós szemüveg). Bizonyos értelemben előny, ugyanakkor hátrány is egyben, mert távolra mégiscsak jobb látni.
2019. aug. 22. 21:23
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
Mondom, hogy nem lát jobban. Ha pl -2-es a szeme, akkor fél méterig lát mindent élesen, afelett fokozatosan egyre homályosabb. Ennyi. Hogy közelre ki hány centiig lát élesen, az döntően az életkortól függ, 40 felett mindenkinek egyre kijjebb tolódik.
2019. aug. 22. 21:46
 7/11 anonim ***** válasza:
Aki nem hiszi el, az próbálja ki önmagán! Én pl. szemüveggel nem látom a nagyon finom szőrszálakat a szemöldököm között, ellenben ha leveszem, akkor tisztán látom. (Rövidlátó vagyok.) Nyilván bizonyos életkor felett már beleszól az is a dologba, hogy csökken az akkomodációs képessége a szemnek.
2019. aug. 22. 21:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Rövidlátóként én is jobban látok közelre, mint a jól látók (akik velem egyidősek). Hogy alapból jobb a szemem közelre, vagy a rövidlátás miatt, azt nem tudom, de szerintem igen.
2019. aug. 24. 01:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rovidlatok azonos eletkorban jobban latnak kozelre mint a normal latok, egyszeru fizika.
2019. aug. 24. 10:02
 10/11 anonim ***** válasza:
63%

7-es

Azért, mert közelre nincs szükséged a korrekcióra, ergo a feltett szemüveg nyilván ront rajta.

2019. aug. 24. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!