Fodrász megvágta picit az anyajegyem, lehet belőle nagyobb baj?
Múlthét hétfőn a nyakamon borotvával (szakállvágás közben) megvágta véletlen az egyik anyajegyem a fodrász. Közepes méretű, nem egy kis pötty, de nem is igazán nagy. Azt mondta, biztosan pattanás lehetett, azonnal fertőtlenítette, nem is foglalkoztam vele, az ilyen előfordul. Aztán barátnőm rájött, hogy ott anyajegy volt, nem pattanás (ki tudja, talán már többször is sérülhetett). Visszanéztünk pár képet ahol látszik, és tényleg az volt (vagyis annak tűnik). Egy picit vérzett csak, gyöngyözött 1-2 percig, aztán el is állt. Besebzett szépen, nem csináltam vele semmit, 2-3 napja a seb is leesett. Most egy picit kidudorodik (talán eddig teljesen lapos volt, de nem tuti, mert akkor nem értem, hogy vághatta meg a fodrász), ami szemmel szinte nem látható, de tapintásra érződik, mintha kicsit heges lenne, talán ezért is ilyen most. Alakja és mérete szerintem nem változott, ami kicsit aggaszt, hogy talán valamivel világosabb most. Olvastam itt olyan esetet, hogy másnak is megsérült, vérzett, és neki is annyira világos lett, hogy azt hitte teljesen eltűnt, majd visszabarnult. Ez normális, visszabarnulhat? Azért most sem teljesen világos, csak világosabb. 3-4 éves képeket is megnéztem, ott is ott volt, szóval nem egy új anyajegy, de a különböző fényű és színű képeken nagyon nehéz megállapítani, hogy mennyire volt sötét, de szerintem sötétebb volt.
Tudom, bőrgyógyász stb., de úgy tudom, ezzel érdemes várni 2-3 hetet, hogy teljesen begyógyuljon, mielőtt elmegyünk (hogy rendesen meg tudják nézni), meg azért picit félek is. Nem akarok "felesleges" műtéteket, hogy pl. levágják bármilyen indokkal csak úgy, még ha nincs is vele nagyobb baj.
25/f
Ha gyógyulásnak indult és nem változott a mérete és/vagy formája, akkor szerintem nincs baj.
Viszont ha olyan helyen van, ahol mondjuk könnyen belekaphatsz te is fésűvel, én elgondolkoznék a levételén.
Nekem a szememmel egy vonalban, a hajam tövében volt egy anyajegy. Minden nap fésülködéskor sikerült megsérteni, így én levetettem. Nekem utólag totál megérte, a helye sem látszik.
Amúgy a neten ezeket találtam:
Mikor mutasd meg az anyajegyet orvosnak?
Ha az anyajegy megsérült és nem tudod biztosan, hogy jóindulatú anyajegyről van szó (tehát egy éven belül nem nézte meg bőrgyógyász).
Ha az anyajegy vérzik, viszket vagy gyulladt.
Ha az anyajegy asszimetrikus.
Az anyajegy nem egyszínű, a barna több árnyalata mutatkozik rajta, esetleg olyan rendellenes színek jelennek meg benne, mint a piros, vagy a fehér.
Az anyajegy alakjában változást észlelünk.
Az anyajegy mérete növekedésnek indul.
Ha ezek után is aggódsz, nyugodtan menj el bőrgyógyászhoz akár most is. Maximum megnyugtat téged! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!