Sok kézmosástól kirepedezett kézfejet szabad kézápoló krémmel kenni?
Azért kérdezem, mert több helyen már vér is látszik (nem folyik, hanem a sebben látszik) a repedésnél, egyébként pedig piros, száraz a kezem, kézfertőtlenítésnél sok helyen csíp. Van itthon nivea kézápoló krém, azzal kenhetem azt a részt is, ami tulajdonképpen nyílt seb?
Előre is köszi a válaszokat!
Bocsi az összetevőit elfelejtettem leírni: Aqua, glyceryl stearate, stearyl alcohol, dimethicone, capric triglyceride, distarch phosphate, butyrospermum parkii butter, glyceryl stearate se, hydrogenated coco-glycerides, prunus amygdalus duicis oil, sodium cetearyl sulfate, xanthan gum, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, linalool, limonene, geraniol, benzyl alcohol, citronellol, alpha isomethyl ionone, parfum
Már többször használtam, nem tudom hogy számít e sterilizálás szempontból.
3. vagyok. Nekem egy kollégám készít házilag, és abból kapunk mindig. De Te is meg tudod csinálni:
Érdemes megcsinálni, mert nekünk bámulatos hatása van. És olcsó mellesleg. A méhviaszt valami piacon meg bioboltban szokta venni, úgy emlékszem.
De lehet keresgélni a neten, biztos árusítanak is, csak én nem kerestem még rá így.
Értem. Milyen kiszerelésben adják a méhviaszt? Az olívaolaj 1 liter... a többi olívaolajjal mit csináljak? Nem eszem olajokat.
0,5 dl krémet meg 5 év alatt se használok el.
Nekem pont az említett kék tégelyes nivea vált be, ugyanilyen a kezem minden télen, már-már ekcémába hajlóan kiszárad, mindegy milyen szteroidos krémmel kenem, akkor is visszatér a hideggel mindig. A sima nivea meglepő módon hatásos rá, nyilván nem annyira, mint a receptre kapható krémek, de már-már eltűnnek a sebek, foltok. :)
Használd nyugodtan, kérdező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!