Kinek a felelőssége, ha a járdán esek el a jégen és megsérülök?
Minimális sérülésem van, legalábbis eddig úgy néz ki, bár a lábzsibbadás kicsit aggasztó, ami azóta van.
Nem szándékozom senkit feljelenteni vagy ilyesmi, szimplán érdekel, hogy ilyen esetben ki a felelős (és komolyabb baleset esetén mi a teendő).
Köszönöm annak, aki válaszol!
Ha munkába tartottál, vagy onnan hazafelé, akkor munkahelyi balesetnek minősül.
Egyébként nem tudom, hogy a járdatakarítás kinek a felelőssége. De szerintem ha akarnál sem tudnál emiatt feljelentést tenni, nem hiszem hogy okolható bárki ha nem jégteleníti az ingatlanja előtti járdát, mert lehet nincs is rá lehetősége.
Köszönöm a válaszokat!
Ha ne adj Isten legközelebb hasonló történik, akkor már okosabb leszek. :)
#6: én értelek és szerintem is (valahol) logikátlan egyébként.
Hozzáteszem, hogy most nem volt ónoseső, minimálisan sütött a nap is. Értelemszerűen ónoseső esetén számítok a jégre, itt viszont egyáltalán nem volt hó a járdán sehol, 20-25 méterre pedig nem tűnik fel a jég.
Én sem figyeltem, tény és való. De egy idős hölgy, egy kisgyerek ugyanúgy nem figyelhet, és ők kivédeni sem tudják az esést. Én sem tudtam 22 éves létemre, pedig elvileg szuper a reakcióidőm. Hát mégsem...
A lakó reggel elment dolgozni (feltételezem), tehát minden bizonnyal látta a jeget, sőt, talán ő is átszenvedte magát rajta. Nem a napsütéses időjárásban fagyott le a járda ennyire, ráadásul hepehupás is volt...
Ha mást nem, sózzuk le. Nem szabadna, de jobb, mint egy combnyaktörés. Vagy ezer más alternatíva van.
Egyre dühítőbb, főleg, hogy - úgy néz ki - nem úszom meg az orvost.
Nos, köszönöm, akkor az információt, ma is tanultam valamit. Nem tudtam hogy így van, illetve ahogy te is mondod, kérdező, nem tűnt logikusnak. De ezek szerint mégis nektek van igazatok.
Jobbulást kérdező! :) ha nem javulsz, tényleg látogass meg egy orvost!
Nagyon szépen köszönöm! :)
Szép napot Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!