Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Erős ütés után ezek a tünetek,...

Mondmeg miaz kérdése:

Erős ütés után ezek a tünetek, törés vagy zúzódás?

Figyelt kérdés
Tegnap este (okt.27. ) bele ütöttem a falba, pár percen belül lila lett a középső ujjrészi bütyök és feldagadt, később pirosra/vörösre változott a színe, mozgatni, hajlítani tudom minimális fájdalommal, ha megnyomom a bütyköt fáj. Szimpla zúzódás vagy irány a baleseti? Tegnap óta nem változott a dagadás mérete és színe sem, továbbra is vöröses piros színe van és minimális fájdalom mozgatáskor

2018. okt. 27. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
49%

Pillanat! Spirituálisan megpróbálok ráhangolódni a személyedre, és megröntgenezem a kézfejedet az elmémmel.

hmm...

lássuk csak....

igen, már látom!

hajszálrepedés lesz.

Ha tudod mozgatni és minimálisan fáj, akkor nincs törés, Ne fáraszd az egyébként is túlterhelt balesetit, viszont menj pszichológushoz, vagy igyekezz megoldani a problémáidat a falpüfölés helyett.

2018. okt. 27. 11:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Nyugodt természetű vagyok, 26 év alatt ez volt az első amikor ennyire ideges lettem egy vita miatt, nem kell pszichológus, csak véleményt kértem, van egy feszülő érzés amikor hajlítom ami kis fájdalommal jár, azért kérdeztem mivel nem vagyok benne biztos hogy ezzel el kellene menjek a balesetire, egyszer volt törve a kisujjam és annál volt ilyen feszülő érzés, akkor viszont nem tudtam ilyen szinten mozgatni a kezem és nagy fájdalommal járt
2018. okt. 27. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:
ok. értem és elnézést a cinizmusért, csak ezt tényleg nem lehet így megmondani. De szerintem ha tudod mozgatni, akkor csak az ízületed durrant be. Nekem már volt pár törésem, hidd el, akkor nem tudnád mozgatni, csillagokat látnál minden mozdulatnál, sőt látnád az egész univerzumot. Borogasd, és mozgasd néha, mert ilyenkor folyadék telítődik az ízületek közé, és csak jobban feldagad ha pihenteted. Erőltetni viszont nem szabad.
2018. okt. 27. 11:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Borogatom és folyamatosan tornáztatom, de az előbb úgy hajlítottam be a kezem hogy fogtam közben a bütyköt hogy érezzem hogy mozog, és ilyen ropogó hangot ad ki és mintha különállóan mozogna, és semmi gond az előzőért!:)
2018. okt. 27. 12:24
 5/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
Simán lehet törés elmozdulás nélkül is, és nem is minden esetben fáj nagyon, szóval menj el orvoshoz.
2018. okt. 28. 22:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Végzi mi lett?
2020. jan. 12. 22:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Végül *
2020. jan. 12. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!